AcasăACTUALOrașul în care au fost eliberate primele cărți de identitate electronice cu...

Orașul în care au fost eliberate primele cărți de identitate electronice cu cip

spot_img

Primele cărți de identitate electronice cu cip au fost eliberate, miercuri, la Cluj-Napoca. Proiectul pilot a fost lansat în luna august, iar peste câteva luni ar putea fi extins la nivel naţional.

Programul pilot în cadrul căruia vor fi emise 5.000 de cărți electronice de identitate se desfășoară în  Cluj-Napoca și a început pe 2 august.

Ministrul Afacerilor Interne a precizat, în luna august, că steagul și stema țării vor fi inscripționate pe noul document, potrivit antena 3.

„Toate părţile interesate au agreat ca pe cartea electronică de identitate simplă să avem steagul, iar pe cartea electronică de identitate ca document de călătorie să avem steagul UE, în centru România şi stema României. Din acest punct de vedere, eu cred că a fost o temă falsă că nu avem steagul, că n-am avut discuţii”, a declarat Lucian Bode, într-o conferință de presă.

Ministrul de Interne a adăugat că între noțiunea de ”sex” și de ”gen” s-a ales cea de ”gen”, care va fi ”masculin” și ”feminin”.

”Am avut aceste discuții din noiembrie 2020 până în martie 2021 și de comun acord am agreat că în traducerea regulamentului european ”gender” înseamnă ”gen”, dar, ca să nu avem absolut nici o discuție pe această temă, am scris în Hotărârea de Guvern că în România prin ”gen” se înțelege ”masculin” și ”feminin”, a spus ministrul.

CITEȘTE ȘI: Euro urcă la un maxim istoric față de leu

- Publicitate-spot_img
Maria Stefan
Maria Stefan
Încă la început pe drumul jurnalismului, Maria Ştefan a ales să facă primii paşi alături de echipa Reporter 24. În fiecare zi, ne arată cât de departe va merge pe calea ştirilor curate şi la timp date
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri