AcasăACTUALOpt cadre medicale şi 17 pacienţi de la o secţie a Spitalului...

Opt cadre medicale şi 17 pacienţi de la o secţie a Spitalului Slatina, testaţi pozitiv pentru COVID-19. Cum a izbucnit focarul

spot_img

Opt cadre medicale şi 17 pacienţi de pe Secţia Cardiologie a Spitalului Slatina au fost testaţi pozitiv cu virusul SARS-CoV2. Focarul a plecat de la un pacient care a trecut de testul rapid şi a dezvoltat simptome ulterior internării. În prezent, pe această secţie se mai tratează doar urgenţele.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Slatina, medicul Florin Popa, a declarat că focarul de la Cardiologie este aproape stins.

„Dacă ne referim la Secţia de Cardiologie, vorbim de un focar de 25 de pozitivi. Actualmente, focarul este pe cale de a fi stins. Mai avem un singur pacient internat pe Secţia de Cardiologie, cu un test rapid negativ – urmează să facă test PCR pentru a putea fi externat. După care, vor urma măsurile de igienizare ale saloanelor din secţia de cardiologie şi redeschiderea în totalitate a secţiei. Actualmente, în această secţie se internează numai şi numai urgenţe şi funcţionăm cu toate paturile de terapie intensivă – cardiologie şi cu 12 paturi normale”, a declarat acesta.


În Secţia Cardiologie sunt tratate doar urgenţele.

„Este vorba despre opt cadre medicale şi 17 pacienţi. Noi suspicionăm că, de fapt, un pacient ar fi fost pozitiv, iar la testul rapid făcut la internare a fost negativ. A dezvoltat simptome după internare şi aşa s-a ajuns la acest focar. La acest moment sunt sistate internările pentru pacienţii cronici şi sunt tratate în Secţia de Cardiologie doar urgenţele medicale”, a mai declarat Florin Popa.

Reprezentantul spitalului precizează că activitatea din Ambulatoriu se desfăşoară în condiţii normale.


„Activitatea din Ambulatoriu nu este perturbată deloc, pacienţii se pot duce în serviciul Ambulatoriu şi vor fi consultaţi şi vor primi reţetele ce le sunt necesare. Pacienţii care necesită internare şi sunt urgenţe cardiologice vor fi internaţi. Nu este activitatea suspendată. În continuare, în Secţia de Cardiologie se munceşte pe brânci”, a conchis Popa.

CITEŞTE ŞI: ATI COVID şi Secţia Boli Infecţioase de la Spitalul Slatina, pline până la refuz. Unde sunt transferate cazurile noi

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri