AcasăLIFEOltenii şi Restu' Lumii, "Oktoberfest-ul oltenesc" ce se desfăşoară la Slatina. Când...

Oltenii şi Restu’ Lumii, „Oktoberfest-ul oltenesc” ce se desfăşoară la Slatina. Când şi unde are loc evenimentul

spot_img

Festivalul „Oltenii & Restu’ Lumii” se desfăşoară, în acest an, în perioada 23-25 septembrie, iar personalitatea evenimentului va fi actorul George Mihăiţă.

Potrivit viceprimarului Slatinei, Gigi Vîlceleanu, festivalul se desfăşoară în Parcul Tineretului. Tot acolo se va desfăşura şi tradiţionala „Vamă Oltenească”, ce marchează debutul evenimentului.

„Anul acesta, Festivalul „Oltenii & Restu’ Lumii” se desfăşoară în ultimul weekend din septembrie, 23-25 septembrie. Este un festival de umor şi nu ne putem abate de la tradiţie. Noi vrem să-l creştem şi să devină cât mai cunoscut, la nivel naţional. Ca şi noutate, în acest an, Vama Oltenească, ce se organiza de obicei la Podul Olt, se mută pe Aleea Eroilor, la intrarea în Parcul Tineretului. Nu mai putem la Pod pentru că sunt lucrări de asfaltare pe Bulevardul Constantin Brâncoveanu, iar trotuarele sunt încă în reparaţii”, a declarat Vîlceleanu.

CITEŞTE ŞI: FOTO | Prima ediţie a South Side Bike Fest, un eveniment inedit pentru Slatina

Cunoscute tarafuri lăutăreşti, dar şi artişti pop vor urca pe scena din parc.

„Suntem mobilizaţi şi pregătiţi pentru a ieşi exact aşa cum trebuie acest eveniment. Se vor distribui paşapoartele de oltean, vom avea caricaturişti care vor elibera aceste „paşapoarte”. Ca şi concept, tematică, vom avea muzică lăutărească, tarafuri, şi muzică populară, pentru că se pliază cu acest eveniment. Într-o zi vom avea şi muzică pop-dance pentru că este nevoie să-i împăcăm pe toţi slătinenii”, a adăugat viceprimarul.

Pastrama şi mustul, delicatese de sezon, nu vor lipsi de la celebra mustărie „La Căţaua Leşinată”.

„La acest festival, ne adresăm iubitorilor de pastramă, de vin, de must, de grătare. Ca şi comercianţi, vom avea şi meşteri populari, care vor expune produse tradiţionale româneti şi olteneşti”, a conchis viceprimarul Vîlceleanu.

Personalitatea festivalului va fi actorul George Mihăiţă.

- Publicitate-spot_img

Sanatatenews.ro

Cautimasina.ro

Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri