AcasăACTUALOlt: Un bărbat bolnav de gripă a murit

Olt: Un bărbat bolnav de gripă a murit

spot_img

Un bărbat în vârstă de 62 de ani din judeţul Olt, confirmat cu virus gripal tip A subtip H1, a decedat.

Este primul caz din judeţul Olt al unui pacient bolnav de gripă care a decedat.

CITEŞTE ŞI: Păţania unei şoferiţe din Caracal care a intrat cu maşina într-un stâlp de pe marginea drumului şi l-a doborât

Potrivit DSP, bărbatul a ajuns la Spitalul Slatina pe 11 ianuarie, iar în data 14 septembrie a încetat din viaţă. Bărbatul era nevaccinat antigripal şi avea şi alte afecţiuni cronice.

„Persoana de sex masculin, in varsta de  62 ani, din mediul urban, avand  conditii medicale preexistente, nevaccinat  anti- gripal, confirmat cu virus gripal tip A subtip H1. Data deces: 14.01.2023”, transmite DSP Olt.

Sursa citată mai arată că, în a doua săptămâna a anului 2023, la nivelul judeţului Olt s-au înregistrat 1.168 cazuri de infecţii respiratorii acute cu 26 internări, 437 cazuri de pneumonii cu 84 internări și 26 cazuri de gripă, din care un decedat.

De la debutul sezonului gripal, au fost confirmate 112 cazuri de gripă, din care: trei cazuri confirmate pentru virusul gripal tip A subtip H3 ( RT- PCR ); şapte cazuri confirmate pentru virusul gripal tip A subtip H1( RT- PCR ); un caz confirmat pentru virusul gripal tip A nesubtipat( RT- PCR ); 101 cazuri confirmate pentru virusul gripal tip A ( teste antigenice rapide ).

- Publicitate-spot_img

Sanatatenews.ro

Cautimasina.ro

Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri