AcasăACTUALOlt: Mormânt medieval, descoperit la Hotărani (FOTO)

Olt: Mormânt medieval, descoperit la Hotărani (FOTO)

spot_img

Arheologii Muzeului Județean Olt au descoperit, recent, în comuna Fărcaşele, localitatea Hotărani, materiale arheologice din patru epoci şi un mormânt medieval.

- Publicitate -

Potrivit reprezentanţilor Muzeului, în cadrul unui șantier de cercetare arheologică preventivă, arheologii au descoperit materiale arheologice din patru epoci: cultura Vădastra, Latène, epoca romană și evul mediu.

O situație interesantă este dată de descoperirea unui mormânt medieval care taie un complex arheologic Latène, iar în groapă au fost descoperite fragmente ceramice aparținând culturii Vădastra.


Cercetarea se desfășoară pe una din străzile localității, în cadrul unui proiect de extindere a rețelei de apă.

VEZI GALERIA FOTO:

În localitatea Hotărani există turnul mănăstirii din localitate, o construcție înaltă de 15,80 metri, ce impresionează prin masivitate și austeritate. A fost construit de Matei Fălcoianu, între 1708-1709, la circa 200 metri vest de Mănăstirea Hotărani. Unii istorici apreciază ca Matei Fălcoianu l-a ridicat peste turnul clopotniță construit de Mitrea Vornicul odată cu mănăstirea(1587/1588) sau peste turnul de apărare al curţii vechilor boieri din Hotărani.


VEZI ŞI: Emisiunea “Reporter 24” din 21 martie | Invitat – Alexandru Berechet, viceprimarul Slatinei

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri