AcasăECONOMIEOligarhul ucrainean Rinat Ahmetov investeşte în România

Oligarhul ucrainean Rinat Ahmetov investeşte în România

spot_img

O societate controlată de oligarhul ucrainean Rinat Ahmetov investeşte 60 de milioane de euro în România.

Finas Group, societate clujeană care operează pe piața energiei verzi, a devenit partener într-un joint venture cu DTEK Renewables International, companie deținută de cel mai bogat om din Ucraina, miliardarul Rinat Ahmetov, a cărui avere era estimată, în primăvara acestui an, la peste 4 miliarde de dolari.

CITEŞTE ŞI: Ileana Racheru, expert în spaţiul ex-sovietic: Rusia ar pune și mai multe probleme Ucrainei, dacă ar instala la Chișinău un guvern pro-rus

DTEK Renewables International este cotată ca fiind principalul investitor privat de energie din Ucraina, iar parteneriatul vizează dezvoltarea a două proiecte de energie din surse regenerabile în valoare totală de 150 de milioane de euro.

Colaborarea între cele două companii a început în decembrie 2021, prin dezvoltarea comună a unui parc eolian de 60 MW în localitatea ieșeană Ruginoasa, pe o suprafață de 25 de hectare, investiție în valoare de 90 de milioane de euro, iar parteneriatul va continua cu o nouă investiție estimată la valoarea de 60 de milioane de euro.

Este vorba de un parc solar de 65 MW în localitatea mureșeană Glodeni, ce se întinde pe 90 de hectare și care va fi finalizat anul viitor. În momentul asocierii celor două companii, atât parcul eolian, cât și cel solar aveau autorizație tehnică de racordare.

„Aceste investiții sunt parte a unei colaborări în mai multe trepte și pe mai mulți ani cu DTEK Renewables International, pentru dezvoltarea a 200 MW. Suntem încrezători în acest parteneriat dat fiind că, în 2021, când am demarat procesul de vânzare cu mai mulți competitori, DTEK s-a dovedit a fi compania cea mai serioasă și care a venit cu cea mai bună ofertă”, a declarat Claudiu Șugar, CEO Finas Group.

articolul complet în zi-de-zi.ro

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri