AcasăACTUALO zi la muzeu, proiect derulat pentru elevii doljeni. Cei din mediul...

O zi la muzeu, proiect derulat pentru elevii doljeni. Cei din mediul rural beneficiază de transport și masă

spot_img

Un proiect care vizează accesul elevilor doljeni în muzeele din Craiova va lua startul, anul acesta, beneficiari fiind și cei din mediul rural, cărora nu le este foarte ușor să ajungă în oraș pentru a vizita obiectivele.

- Publicitate -

O astfel de acțiune va fi derulată de către reprezentanții Consiliului Județean Dolj, în parteneriat cu Muzeul Olteniei și Inspectoratul Școlar Județean Dolj.

Președintele CJ Dolj, Cosmin Vasile, a precizat că banii necesari susținerii acestui proiect provin din bugetul CJ Dolj, fiind vorba despre suma de 400.000 de lei.


Pentru fiecare elev din mediul rural se va asigura transport, accesul la muzee, un tur ghidat, o masă și o broșură cu informații despre obiectivele vizitate.

Pentru elevii din Craiova va fi mai simplu, spun reprezentanții administrației județene, fiind vorba de acces, tur ghidat și broșură.

„Este vorba despre elevii de clasa a VI și VII din toate cele 120 de școli din județul Dolj. Vorbim desore 10.400 de elevi. Asigurăm, transport, masa, vizită la muzee și o broșură cu informații despre obiective. Vom scoate la licitație partea cu transportul și acesta va fi asigurat cu autocare. Totul va fi organizat și avizat în colaborare cu ISJ Dolj. Am alocat în acest sens suma de 400.000 de lei, din fonduri proprii, și  sunt convins că rezultatele vor fi pe măsură”, a precizat Cosmin Vasile.


CITEȘTE ȘI: CJ Dolj dă startul „Olimpiadei de fotbal”. Proiect în valoare de 250.000 de lei, adresat tuturor școlilor generale

 

 

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri