AcasăACTUALO nouă subunitate ISU, în judeţul Olt, din această toamnă. Va avea...

O nouă subunitate ISU, în judeţul Olt, din această toamnă. Va avea şi o staţie de ambulanţă

spot_img

Subunitatea ISU şi staţia de ambulanţă pe care CJ Olt le construieşte la Dobroteasa ar putea fi operaţionalizate, în această toamnă.

Purtătorul de cuvânt al ISU Olt, Alin Băsăşteanu, a declarat, luni, în cadrul emisiunii „Reporter 24”, că în primă fază va fi dislocată acolo o autospecială pentru stingerea incendiilor.

„Sperăm ca, până la sfârşitul anului, să reuşim să operaţionalizăm subunitatea de la Dobroteasa. Aşa cum se întâmplă, sunt anumite probleme tehnice, în sensul că sunt nişte izvolare de apă, care sunt la suprafaţă, şi este nevoie să fie captate. Este nevoie de nişte soluţii tehnice. Se va finaliza acest proiect. Construcţia este finalizată în foarte mare parte, dar avem această problemă. Sper ca în toamnă, dacă s-ar găsi o soluţie, să avem acolo un punct de lucru, în primă fază, să dislocăm o autospecială şi, în aceeaşi clădire, să fie şi Serviciul de Ambulanţă”, a declarat Băsăşteanu.

Noua subunitate va deservi comunele din nordul judeţului Olt. În prezent, acolo intervin pompierii din judeţul Vâlcea.

„Acum, comunele din zona respectivă sunt deservite de ISU Vâlcea. De fapt, urgenţa întâi – aşa cum îi spunem noi, prima intervenţie. Apoi, tot noi, de la Slatina, intervenim. Merg tot echipaje din Slatina, pe drumul naţional, pe la Drăgăşani, în jur de 40 de kilometri. Vom acoperi zona de nord, în primă fază cu un punct de lucru, apoi în funcţie de ce posibilităţi o să avem şi de ce aprobări o să primim să-i dăm o altă dimensiune”, a mai afirmat Alin Băsăşteanu.

De dotarea subunităţii se va ocupa tot Consiliul Judeţean Olt, care ar urma să acceseze fonduri europene.

„Nu mai ţine de noi, în totalitate. Consiliul Judeţean Olt încearcă, pe următorul exerciţiu financiar, să mai acceseze fonduri pe această zonă pentru că sunt, de fapt, investiţii în interesul cetăţenilor”, a conchis reprezentantul ISU.

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri