AcasăACTUALO nouă grevă de avertisment a minerilor din județul Gorj

O nouă grevă de avertisment a minerilor din județul Gorj

spot_img

Minerii din cadrul Carierei Jilț Sud-Complexul Energetic Oltenia au început săptămâna de lucru cu o grevă de avertisment, după ce, joi și vineri, cei de la Lupoaia și Jilț Nord au procedat similar, nemulțumiți fiind că nu se deblochează legea privind reducerea vârstei de pensionare.  

Ca și în cazul colegilor de la celelalte două cariere, minerii din Cariera Jilț Sud sunt în sala de apel sau lângă utilaje, refuzând să înceapă munca.

Angajații Complexului Energetic Oltenia cer să fie deblocată legea de reducere la 52 de ani a vârstei de pensionare în minerit și energie.

Parlamentarii puterii au discutat, vineri, la sediul Prefecturii Gorj, cu liderii sindicali și au cerut un termen- luna februarie-până la care o inițiativă legislativă depusă de PSD, trecută de Senat, ar urma să fie promulgată.

La finalul discuțiilor, liderii sindicali s-au declarat dezamăgiți, în condițiile în care reprezentanții partidelor aflate acum la guvernare au promis, înaintea instalării Guvernului Ciucă, deblocarea legii în cel mai scurt timp.

CITEȘTE ȘI: Testarea elevilor nu se mai face luni și joi săptămâna aceasta, ci marți și vineri din cauza întârzierii livrărilor de teste pe bază de salivă

- Publicitate-spot_img

Sanatatenews.ro

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri