AcasăACTUALO femeie s-a chinuit un deceniu să scoată stâlpii de electricitate de...

O femeie s-a chinuit un deceniu să scoată stâlpii de electricitate de pe terenul său

spot_img

O ieşeancă s-a trezit peste noapte cu o reţea de electricitate traversându-i terenul. Cei doi stâlpi au provocat un război de 13 ani în justiţie, femeia încercând să scoată stâlpii de acolo şi să obţină despăgubiri pentru terenul pe care nu-l mai poate folosi.

De cealaltă parte sunt cel puţin 10 familii care beneficiau de curent electric prin racordul respectiv. Lungul şir de procese s-a încheiat ieri, cu o sentinţă care nu mulţumeşte pe nimeni pe de-a întregul.

CITEŞTE ŞI: Un deţinut eliberat din detenţie a refuzat să părăsească închisoarea. Scos cu forţa din celulă

C.D. a fost pusă în posesie în Bucium, spre schitul Tărâţa, cu o suprafaţă de 5.000 mp, în 1996. Mai bine de 10 ani, ea a fost unul dintre mulţii ieşeni care au primit teren pe un deal şi nu l-au folosit la nimic. În timp, în zonă au fost eliberate şi alte titluri de proprietate, începând să se ridice case. Pentru a ajunge de la casele lor la reţeaua de drumuri publice, localnicii puteau folosi mai multe drumuri de exploatare. Cel mai scurt drum era însă peste terenul lui C.D. De aici a plecat întregul conflict. În 2008, vecinii au cerut anularea parţială a titlului de proprietate deţinut de C.D. pentru porţiunea ce reprezenta drumul de acces pe care îl foloseau. Titlul de proprietate însă prezenta un trup de teren compact, fără niciun drum pe el. Ca urmare, acţiunea vecinilor a fost respinsă.

În paralel, aceştia începuseră însă demersurile pentru efectuarea racordului la energie electrică. Primăria a emis în martie 2009 autorizaţia necesară instalării stâlpilor. Autorizaţia prevedea că stâlpii vor fi instalaţi de-a lungul drumului disputat. Până în octomrbie, stâlpii au fost montaţi, în pofida opoziţiei proprietarei. La rându-i aceasta a atacat în instanţă autorizaţia de construire şi a obţinut anularea ei printr-o sentinţă rămasă irevocabilă în 2012. Stâlpii trebuiau mutaţi.

Nu s-a întâmplat însă aşa. Printr-o nouă acţiune, vecinii au cerut instituirea unui drept de servitute, pentru a putea folosi în continuare calea de acces tăiată prin terenul lui C.D. În proces a intervenit şi furnizorul de electricitate, care a cerut menţinerea stâlpilor la locul lor. Acţiunea a fost respinsă definitiv în 2015, dar stâlpii tot nu au fost mutaţi. C.D. a făcut o cerere de executare silită, reuşind să obţină în cele din urmă scoaterea stâlpilor, în iulie 2018.

articolul complet, în ZiarulDeIaşi

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri