AcasăACTUALNu se va mai permite utilizarea măștilor textile în școli. „Trebuie să...

Nu se va mai permite utilizarea măștilor textile în școli. „Trebuie să fie de uz medical”

spot_img
- Ştirea ta -spot_img

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a declarat marți, într-o videoconferință cu prefecții, prezidată de premierul Florin Cîțu și la care au mai participat miniștii de Interne și Educației, că masca medicală va fi obligatorie pentru elevi și în noul an școlar. 

„Măștile utilizate în învățământul primar, gimnazial, liceal și la nivel universitar trebuie să fie de uz medical, nu se mai permite utilizarea măștilor textile. Avem in vedere aceasta modificare deoarece cifrele privind incidenta infectiei si severitatea la copii sunt îngrijorătoare atât la nivel internațional, cât și national”, a spus ministrul Sănătății, potrivit Realitatea Plus.

Ioana Mihailă nu a precizat, însă, dacă elevii ar urma să primească măști gratuit.

Deciziile luate în privința copiilor vin în contextul în care există deja date statistice care indică faptul că sunt mult mai expuși îmbolnăvirii cu varianta Delta a coronavirus decât în fața variantelor din valurile precedente.

Noile estimări ale Institutului Naţional de Sănătate Publică arată că, în cel mai pesimist scenariu, se poate ajunge la un număr de circa 4.000 de îmbolnăviri pe zi, spre finele lunii septembrie.

CITEȘTE ȘI: Părinții vor primi formulare pentru vaccinarea copiilor

- Publicitate-spot_img

Sanatatenews.ro

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri