AcasăACTUALNoutăți despre certificatul verde. Ministrul Sănătății: „Trebuie să includă vaccinare, trecere prin...

Noutăți despre certificatul verde. Ministrul Sănătății: „Trebuie să includă vaccinare, trecere prin boală sau testare pentru COVID-19”

spot_img

Noul ministru al Sănătăţii, Alexandru Rafila, a spus că certificatul verde trebuie să includă vaccinare, trecere prin boală sau testare pentru COVID-19.

Alexandu Rafila a făcut câteva precizări importante privind introducerea certificatului verde, scrie România Tv.

Noul ministru al Sănătăţii a mai precizat că nu ar trebui să mai vorbim despre certificat verde, ci despre un certificat COVID care are rolul de a limita răspândirea cazurilor de coronavirus.

Alexandru Rafila a vorbit în cadrul conferinţei de la Colegiul Medicilor despre certificatul verde.

„O să discutăm, asta o să fie o decizie nu numai medicală, ci și politică. Dumneavoastră ați văzut că ne-am confruntat un an și jumătate cu multe decizii politice care nu erau legate de recomandările medicale. O să încercăm să găsim o soluție. Punctul meu de vedere este că această soluție trebuie să includă toate cele trei altenative descrise în legislația UE, apropo de certificatul verde.

Noi, de fapt, ar trebui să nu mai vorbim de certificatul verde pentru că inclusiv la nivelul CE există o oarecare sensibilitate, pentru că certificatul verde se referă strict la libera circulație între statele membre și ar trebui să-i spunem certificat COVID sau de limitare a infecției COVID”, a spus Alexandru Rafila la Colegiul Medicilor.

Recent, noul ministru declara că viitorul certificat sanitar ar putea fi impus în contextul în care numărul cazurilor de COVID-19 este în creștere, precizând că acesta va fi retras în momentul în care incidenţa scade.

CITEȘTE ȘI: Medicul Marinescu, despre tulpina Omicron: „Virusul nu are granițe”

- Publicitate-spot_img

Sanatatenews.ro

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri