AcasăEDUCAŢIENoul an universitar a debutat şi la Filiala din Slatina a USAMV

Noul an universitar a debutat şi la Filiala din Slatina a USAMV

spot_img

Anul universitar s-a deschis în mod oficial, marţi, şi la Filiala din Slatina a Facultăţii de Management şi Dezvoltare Rurală, din cadrul USAMV Bucureşti.

La eveniment au fost invitaţi special prefectul Florin Homorean, vicepreşedintele CJ Olt, Ionuţ Ivan, şi inspectorul şcolar general al ISJ Olt, Adrian Bărbulete.

Momentul a marcat, totodată, 23 de ani de la înfiinţarea Filialei Slatina.

CITEŞTE ŞI: Firma care administrează depozitul ecologic din județul Dolj, amendată cu 100.000 de lei. Ce măsuri au mai luat comisarii de la Garda de Mediu

„Astăzi celebrăm deschiderea noului an universitar la Filiala Slatina a Facultăţii de Management şi Dezvoltare Rurală, din cadrul USAMV Bucureşti. Sunt 358 de studenţi pe care îi aşteptăm pentru a celebra acest nou început. Unora le spunem „bine aţi revenit”, iar altor le spunem „bine aţi venit”. Sunt 100 de studenţi la învăţământ la zi, care sunt în anul I. Astăzi, totodată, celebrăm 23 de ani de existenţă a Filialei Slatina. Ne bucurăm foarte mult că am ajuns la performanţa ca din 358 de studenţi, să avem 254 de studenţi la fără taxă. Un lucru care este extraordinar tocmai pentru că aceştia nu sunt obigaţi să suporte locurile şi, practic, este o infuzie de capital din perspectiva celei mai vechi universităţi din ţară, USAMV Bucureşti”, a declarat directorul Filialei, Victor Tiţa.

În cadrul ceremoniei, au fost premiaţi studenţii cu cele mai bune rezultate în anul universitar anterior.

„Tot astăzi, avem 12 studenţi care vor fi premiaţi. Premiem câte trei studenţi, din fiecare an de studiu, tocmai pentru că au avut rezultate bune şi au demonstrat prin munca lor, prin investiţia de timp, să atingă aceste performanţe”, a mai spus Tiţa.

Adrian Bărbulete a vorbit despre importanţa existenţei unei universităţi, în Slatina.

„Învăţământul oltean este pe un făgaş bun. După cum aţi văzut, în ultimii ani, facultatea din Slatina şi-a mărit numărul de studenţi. O mare parte dintre aceşti studenţi vine din liceele din judeţul Olt, sunt absolvenţi deosebit de bine pregătiţi, absolvenţi care conştientizează că agricultura este un domeniu important pentru populaţia ţării, asigurând hrana de mâine a tuturor cetăţenilor”, a spus el.

La rândul său, Ionuţ Ivan, le-a urat succes viitorilor specialişti în agricultură.

„«Bobocilor» de astăzi le urez mult succes! Sunt în faţa unui nou drum, a unui nou început. Ei vor reprezenta pentru noi viitorii profesionişti, într-un domeniu foarte strategic pentru România şi mai ales pentru judeţul nostru, agricultura. Un drum destul de anevoios, dar cu realizări pe măsura implicării. Sunt sigur că această universitate va produce pentru judeţul nostru noi specialişti”, a declarat Ivan.

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri