AcasăACTUALNoi zile libere pentru angajaţi și variante flexibile de lucru. Apar mai...

Noi zile libere pentru angajaţi și variante flexibile de lucru. Apar mai multe modificări la Codul Muncii

spot_img

Apar mai multe modificări la Codul Muncii, adoptate de Camera Deputaţilor, după ce mai multe directive europene ar fi trebuit transpuse în legislația noastră încă de la 1 august.

Noile reglementări arată că salariații pot beneficia de mai multe zile libere, dar și de variante flexibile de lucru, potrivit romania-actualitati.ro.

Documentul legislativ prevede acordarea concediului paternal, a celui de îngrijitor, pentru situațiile în care un membru al familiei este bolnav de cancer, dar și a unor zile libere pentru situații neprevăzute urgente.

De asemenea, salariații vor putea cere pentru un timp limitat program de muncă individualizat, respectiv îndeplinirea obligațiilor de serviciu pe bază de telemuncă, program flexibil sau cu timp de lucru redus.

În cazul contractelor de muncă, angajatorii au obligația să precizeze, de exemplu, condițiile perioadei de probă, modalitatea de compensare a orelor suplimentare, dar și avantajele suplimentare acordate.

CITEȘTE ȘI: Pacienții Spitalului Județean Târgu Jiu pot fi vizitați de trei ori pe săptămână. Ce reguli trebuie să respecte aparținătorii

În plus, conform noilor prevederi, salariatul are dreptul de a solicita trecerea pe un post vacant care îi asigură condiţii de muncă mai bune dacă şi-a încheiat perioada de probă şi are o vechime de cel puţin şase luni la acelaşi angajator.

Angajatorul are obligaţia să-i răspundă motivat, în scris, în termen de 30 de zile de la primirea solicitării.

După votul din Parlament, proiectul de lege va fi trimis spre promulgare preşedintelui Klaus Iohannis.

- Publicitate-spot_img

Sanatatenews.ro

Cautimasina.ro

Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri