AcasăACTUALNoi medicamente introduse pe lista celor compensate, de la 1 aprilie

Noi medicamente introduse pe lista celor compensate, de la 1 aprilie

spot_img

Începând cu data de 1 aprilie 2022, pacienții vor avea acces la 34 de molecule noi care sunt destinate tratamentului afecţiunilor pulmonare cronice, afecţiunilor oncologice, afecţiunilor neurologice şi Parkinson.

- Publicitate -

În vederea creşterii accesului pacienţilor la tratamente de ultimă generație a fost extinsă lista medicamentelor compensate.

Astfel, prin Hotărârea de Guvern 406 din 25 martie 2022, un număr de 34 de molecule au fost introduse în Lista care cuprinde denumirile comune internaţionale corespunzătoare medicamentelor de care beneficiază asiguraţii, cu sau fără contribuţie personală, pe bază de prescripţie medicală, în sistemul de asigurări sociale de sănătate, precum şi denumirile comune internaţionale corespunzătoare medicamentelor care se acordă în cadrul programelor naţionale de sănătate.


Începând cu data de 1 aprilie 2022, pacienții vor avea acces la 34 de molecule noi care sunt destinate tratamentului afecţiunilor pulmonare cronice, afecţiunilor oncologice, afecţiunilor neurologice şi Parkinson. De asemenea, sunt medicamente destinate pacienților cu diabet zaharat, scleroză multiplă, boli rare, boala cronică de rinichi – faza predializă și boli degenerative ale ochiului (glaucom).

Asigurații vor beneficia de aceste medicamente pe bază de prescripție medicală, cu sau fără contribuție personală.

CITEŞTE ŞI: Alexandru Rafila, despre situația COVID: „Și la noi este tratat tot mai mult ca o viroză obișnuită”


- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri