AcasăACTUALNoi marcaje pe certificatele digitale COVID. Ce trebuie să facă cei vaccinaţi...

Noi marcaje pe certificatele digitale COVID. Ce trebuie să facă cei vaccinaţi cu Johnson&Johnson

spot_img

Noi marcaje au fost implementate pe certificatele digitate UE COVID, anunţă autorităţile prin intermediul platformei Ro-Vaccinare.

 STS a adaptat sistemul informatic de eliberare a certificatelor digitale COVID potrivit noilor norme de codificare a certificatelor de vaccinare. Cele mai importante modificări vizează persoanele vaccinate cu Johnson&Johnson și care au făcut doza de rapel (booster).

„Recomandăm persoanelor vaccinate cu Johnson&Johnson și care au făcut doza de rapel (booster) să își genereze un nou certificat digital UE privind COVID pe platforma https://certificat-covid.gov.ro. Pe noul certificat, la secțiunea „Numărul dintr-o serie de vaccinări / doze și numărul total de doze din serie” va apărea 2/1. De asemenea, vă reamintim că după efectuarea dozei de rapel (booster), certificatul nu se actualizează automat și trebuie să intrați în platforma https://certificat-covid.gov.ro și să generați un nou certificat”, transmit autorităţile.

Conform noilor specificații, certificatele de vaccinare se marcheză astfel:

3/3 pentru o doză de rapel în urma unei serii primare de vaccinare de 2 doze;

2/1 pentru o doză de rapel în urma unei vaccinări cu doză unică.

Până în data de 24 decembrie 2021, în România au fost generate 10,5 milioane de certificate digitale UE privind COVID-19, prin intermediul platformei dezvoltate de STS.

Dintre acestea, 91% au reprezentat certificate de vaccinare împotriva COVID-19.

CITEŞTE ŞI: A trecut un an de la vaccinarea primei persoane, în România: “DA, doamna Mihaela Anghel este bine, sănătoasă”

 

 

- Publicitate-spot_img

Sanatatenews.ro

Cautimasina.ro

Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri