AcasăACTUALNoi atacuri cibernetice. Se folosește identitatea ANAF

Noi atacuri cibernetice. Se folosește identitatea ANAF

spot_img

Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) trage un semnal de alarmă cu privire la faptul că are loc un nou atac cibernetic în România. De această dată infractorii folosesc identitatea ANAF pentru a trimite coduri malițioase.

- Publicitate -

”În ultimele zile, Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) a observat o creștere notabilă a utilizării malware-ului LokiBot în atacuri propagate prin intermediul serviciului de e-mail.

Infractori cibernetici folosesc identitatea vizuală a ANAF (Agenția Națională de Administrare Fiscală) pentru a transmite, prin intermediul unor e-mail-uri, cod malițios. Mulți utilizatori au observat că este vorba despre un atac și nu un e-mail legitim din partea autorității și au notificat autoritățile.


Pentru a antrena utilizatorii din România să identifice și să evite astfel de atacuri cu malware, DNSC, Poliția Română și Asociația Română a Băncilor, alături de parteneri din zona privată precum Microsoft Romania, BIT SENTINEL, ATTACK Simulator, ANIS sau Dekeneas au lansat modulul ANTI-MALWARE din cadrul campaniei de conștientizare la nivel național sigurantaonline.ro. Acest site este un instrument folositor utilizatorilor de toate vârstele pentru a-și îmbunătăți igiena de securitate cibernetică!”, transmite Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC), potrivit Antena3.

CITEȘTE ȘI: Firma care construieşte Tronsonul I al Drumului Expres Craiova-Piteşti, pe lista celor sancţionate de CNAIR

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri