AcasăACTUALNoaptea Albă a Cercetătorilor organizată, vineri seară, la Universitatea din Craiova

Noaptea Albă a Cercetătorilor organizată, vineri seară, la Universitatea din Craiova

spot_img

Universitatea din Craiova organizează, vineri, „Noaptea Albă a Cercetătorilor 2022”. Manfiestarea științifică va avea loc între orele 18:00 – 22:00, în holul clădirii centrale și este organizată în parteneriat cu Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Dolj și Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova.

Studenții Universității din Craiova și cadrele didactice vor expune proiectele de cercetare pe care le-au dezvoltat și vor face demonstrații practice.

„Spre exemplu, participanții la eveniment vor avea ocazia să vadă tehnologii de scanare 3D, demonstrații de modelare geometrică asistată de calculator, cum se produce curent eco sau cum se face analiza microscopică a plantelor. De asemenea, în cadrul evenimentului, vor fi prezentate filme și spoturi realizate de agenți economici, parteneri tradiționali ai Universității din Craiova”, au menționat reprezentanții Universității din Craiova.

Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova oferă vizionarea on-line, live, a spectacolului „Hektomeron” https://hektomeron.com/.

CITEȘTE ȘI: Un promoter câștigă aproximativ 2.500 de lei net, iar un decorator de vitrine 2.800 de lei. Oraşele cu cele mai mari salarii în domeniu

Tot vineri, va avea loc și Gala Cercetării în cadrul căreia vor fi premiați cercetătorii Universității din Craiova pentru rezultatele obținute în cursul anului 2021.

Gala va fi deschisă de către academician Dorel Banabic, inginer, doctor în științe tehnice, Președinte al Secției de Științe Tehnice a Academiei Române, profesor la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca.

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri