AcasăPOLITICĂNicolae Ciucă: „Vom aloca bani din fondul de rezervă pentru 100 de...

Nicolae Ciucă: „Vom aloca bani din fondul de rezervă pentru 100 de primării”

spot_img

Premierul Nicolae Ciucă a dat declarații privind proiectele de pe ordinea de zi care vor fi discutate și aprobate astăzi în cadrul ședinței de Guvern. Acesta a precizat că va acorda bani din fondul de rezervă al Guvernului pentru 100 de primării din România.

Tot astăzi se va lua o decizie pentru ceea ce înseamnă operaționalizarea PNRR, scrie Antena3.

„Vom aproba alocarea de fonduri din fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului pentru plata cheltuielilor curente de capital de care vor beneficia peste 100 de unități administrativ-teritoriale din toate județele.

Așa cum am anunțat în această săptămână, astăzi adoptăm proiectul de lege privind măsurile de ocrotire pentru persoanele cu dizabilități intelectuale și psiho-sociale. Noile măsuri includ soluții concrete pentru ocrotirea persoanelor fizice cu dizabilități psiho-sociale și intelectuale.

Tot astăzi vom lua o decizie foarte importantă pentru ceea ce înseamnă operaționalizarea PNRR. Astfel, proiectul de OUG privind stabilirea cadrului instituțional și financiar de gestionare a fondurilor europene în cadrul mecanismului de redresare și reziliență va fi supus analizei și aprobării.

În plus, se modifică OUG a Guvernului nr. 155 din 2020, privind unele măsuri pentru elaborarea PNRR. Vom începe ordinea de zi stabilită, vom face o pauză necesară pentru finalizarea procedurilor tehnice, după care vom reveni.

La finalul ședinței de Guvern, o parte din miniștri vor oferi mai multe detalii în briefing-ul organizat în sala de conferință”, a declarat premierul Nicolae Ciucă.

CITEȘTE ȘI: Raed Arafat, despre petrecerile din perioada următoare: „Să evite îmbulzeala dacă fac chefuri acasă”

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri