AcasăACTUALNici un polițist nu a trecut de probele de autoapărare și educație...

Nici un polițist nu a trecut de probele de autoapărare și educație fizică. Sindicaliștii acuză IPJ-urile de propuneri pe ,,pile”

spot_img

Sindicatul Europol anunţă, joi, o „situaţie fără precedent în Poliţia Română”, respectiv faptul că niciun poliţist nu a promovat selecţia pentru educaţie fizică şi autoapărare. Mai mult, sindicaliştii reclamă faptul că unii inspectori şefi au propus pentru aceste posturi „pile”, în detrimentul unor specialişti.

Sindicaliştii afirmă că, după ce a fost anunţată  noua structură din cadrul IGPR, Direcţia de Pregătire Profesională, a venit rândul inspectoratelor de poliţie să nominalizeze „specialişti” pentru cele 4 segmente: conducere defensivă, instrucţia tragerii, educaţie fizică şi autoapărare şi tactică poliţienească.â, potrivit G4Media.

„Cu toate că am atras atenţia în mai multe rânduri asupra «combinaţiilor» care se fac la nivelul IPJ-urilor, prin nominalizarea unor pile şi apropiaţi ai inspectorilor şefi, majoritatea lor au continuat să promoveze oameni pe care îi recomandă doar vocea şi talentul. Mai mult, într-o ultimă încercare de a-i determina pe inspectorii şefi să acţioneze cu obiectivitate şi să înţeleagă rolul esenţial pe care aceşti instructori îl vor avea la nivelul instituţiei pe componenta de pregătire profesională, Benone Matei, inspectorul general, a convocat o întâlnire în sistem videoconferinţă, pe parcursul căreia a nominalizat mai multe IPJ-uri unde a găsit cazuri de persoane propuse care aveau ca pregătire cursuri de yoga, de sociologie sau care erau nominalizaţi ca instructori de conducere defensivă pentru simplul fapt că erau ofiţeri la serviciul rutier”, au mai transmis sindicaliştii.

„Astfel, la IPJ Constanţa, cu toate că existau 3 agenţi de poliţie care au absolvit cursul de conducere defensivă şi deţineau atestat, inspectorul şef şi-a menţinut nominalizarea unui ofiţer de la serviciul rutier despre care spunea că nu are cum să nu ştie să conducă dacă se ocupă cu aplicarea Codului rutier. De aici am tras concluzia că unele IPJ-uri sunt conduse de şefi care nu dau doi bani pe îndrumările venite din partea IGPR şi asta pentru că au garanţia că beneficiază de o siguranţa politică”, au mai scris sindicaliştii.

Aceştia anunţă că „pilele” s-au confruntat cu realitatea, odată ce au trebuit să dea examene.

„Fără să mai fie nevoie de alte comentarii, în urma probelor la care au fost supuşi, probe care reprezentau viitorul activităţii lor de instruire pe care ar fi trebuit să o realizeze, la nivelul celor 41 de judeţe avem următoarele rezultate: Conducere defensivă – doar 6 poliţişti au promovat probele, instrucţia tragerii – doar 2 poliţişti au promovat probele; Educaţie fizică şi autoapărare – 0 (ZERO) poliţişti au promovat probele; Tactică poliţienească – doar 9 poliţişti au promovat probele”, anunţă sindicaliştii.

Sindicatul Europol anunţă că a transmis inspectoratelor de poliţie judeţene propuneri însoţite de CV-urile celor care ar putea îndeplini cu brio aceste funcţii şi anunţă că va face solicitare şi către IGPR, ca anterior scoaterii acestor posturi la încadrare directă, să se organizeze un concurs de TCO.

CITEȘTE ȘI: Spitalul din țară unde toți angajații nevaccinați vor fi testați la fiecare trei zile

- Publicitate-spot_img
Maria Stefan
Maria Stefan
Încă la început pe drumul jurnalismului, Maria Ştefan a ales să facă primii paşi alături de echipa Reporter 24. În fiecare zi, ne arată cât de departe va merge pe calea ştirilor curate şi la timp date
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri