AcasăACTUALNereguli la mai mulți angajatori gorjeni. Amendă de 40.000 de lei la...

Nereguli la mai mulți angajatori gorjeni. Amendă de 40.000 de lei la o fermă din Fărcășești

spot_img

Cinci angajatori din județul Gorj au fost amendați de către inspectorii de muncă, în urma neregulilor găsite în activitatea derulată, valoarea totală a sancțiunilor fiind de 110.000 de lei.

- Publicitate -

Potrivit ITM Gorj, un angajator din comuna Fărcășești, cu domeniu de activitate creșterea bovinelor de lapte, a fost sancționat cu suma de 40.000 lei, după ce inspectorii au depistat că două dintre persoanele care munceau în această fermă nu aveau contracte de muncă.

Alți trei angajatori au fost sancționați de către inspectorii de muncă cu suma de 60.000 lei pentru muncă nedeclarată.


„Doi dintre aceștia au fost sancționați pentru primirea la muncă a două persoane fără a avea încheiate în prealabil contracte individuale de muncă, iar celălalt angajator pentru primirea la muncă a unei persoane în perioada în care aceasta avea contractul individual de muncă suspendat. Angajatorii sancționați pentru muncă nedeclarată au fost depistați pe raza comunelor Bâlteni, Plopșoru și a orașului Novaci”, arată ITM Gorj.

Un alt angajator, din comuna Căpreni, a fost sancționat cu suma de 10.000 lei pentru primirea la muncă a unei persoane în afara programului de lucru stabilit în cadrul contractului individual de muncă cu timp parțial.

Inspectorii de muncă gorjeni au efectuat, în perioada 26 aprilie-6 mai, nu mai puțin de 59 de controale, care au vizat atât domeniul relațiilor de muncă, cât și domeniul securității și sănătății în muncă, fiind aplicate 33 de sancțiuni în cuantum de 246.500 de lei și dispuse 174 măsuri de intrare în legalitate.


„Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj va efectua controale și în perioada următoare, pe întreg teritoriul județului Gorj pentru aplicarea unitară a prevederilor legale în domeniile de competență”, a declarat George Octavian Romanescu, inspector-șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

CITEȘTE ȘI: Adolescentă din județul Dolj, dată dispărută

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri