AcasăACTUALNelu Tătaru îi va propune premierului ca vaccinarea să devină obligatorie pentru...

Nelu Tătaru îi va propune premierului ca vaccinarea să devină obligatorie pentru angajații din sănătate sau educație. Ce altă variantă mai are

spot_img

Vaccinare sau testare săptămânală obligatorie pentru categoriile esențiale de lucrători, cum sunt cei care lucrează în sănătate și educație – sunt măsuri care au fost analizate astăzi la Ministerul Sănătății, în contextul creșterii alarmante a numărului de îmbolnăviri cu coronavirus.

Nelu Tătaru, consilier onorific al premierului spune că va discuta astăzi și cu prim-ministrul despre aceste propuneri, iar decizia va fi luată de Comitetul Național pentru Situații de Urgență:

”Urmează să se discute în Comitetul Național pentru Situații de Urgență, coroborate cu datele care vin de la grupul tehnico-științific și se va lua o decizie. În acest moment, discuțiile sunt de obligativitatea unei vaccinări sau a unei testări, dar deciziile se vor lua în următoarea perioadă, sunt cele esențiale, ne gândim la ce înseamnă structuri ale statului, ce înseamnă spital, tot ce înseamnă școli. Am cerut o evaluarea, câte din cadrele medicale sunt vaccinate, câte au trecut prin boală. Până nu avem o situație, nu impunem una din ele”.


Nelu Tătaru spune că spitalele vor continua să deservească toate categoriile de bolnavi, dar trebuie să existe circuite separate pentru persoanelor diagnosticate cu COVID, potrivit europafm.ro.

Autoritățile încearcă în prezent să crească numărul de paturi la terapie intensivă pentru bolnavii de COVID-19:

”Evaluarea pe care a cerut-o domnul ministru DSP-urilor cred că va aduce, în următoarele 2-3 zile, o reașezare și a paturilor de terapie intensivă. După cum știți, pragul de 1.500 maximul a fost în acel val 3 de 1.612 paturi, în contextul în care la sfârșitul lui decembrie erau 1.530 de paturi rămase, de terapie intensivă. Cred că acele paturi pot fi reactivate. Paturile se adaptează, în funcție de necesitate, în funcție de zonă, în funcție de spital, în funcție de localitate.”


Nelu Tătaru, întrebat dacă se impun noi restricții și dacă certificatul COVID va deveni obligatoriu la intrarea în mall-uri sau pentru a avea acces la diverse evenimente:

”În 2 zile s-a dublat și numărul de cazuri noi și numărul de decese. Cred că este un semnal de alarmă care să ne ducă la a lua niște decizii”.

CITEȘTE ȘI: Dosar penal în cazul bărbatului din Dolj, declarat de Spitalul Craiova mort din greşeală

- Publicitate-spot_img
Maria Stefan
Maria Stefan
Încă la început pe drumul jurnalismului, Maria Ştefan a ales să facă primii paşi alături de echipa Reporter 24. În fiecare zi, ne arată cât de departe va merge pe calea ştirilor curate şi la timp date
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri