AcasăACTUALNelu Tătaru, anunț despre vârful valului patru al pandemiei

Nelu Tătaru, anunț despre vârful valului patru al pandemiei

spot_img

Nelu Tătaru a confirmat că vârful valului 4 al epidemiei va fi la începutul lunii octombrie și că este nevoie de o strategie mai bună a campaniei de vaccinare în acest moment. Fostul ministru al Sănătății și consilier onorific al premierului pe sănătate spune că România poate gestiona acest val numai cu o vaccinare accelerată.

România poate gestiona valul patru al pandemiei, iar anul viitor vom ieși din pandemie, este de părere Nelu Tătaru, care a condus Ministerul Sănătății în primul an de pandemie, potrivit Realitatea Plus.

„Suntem într-un moment în care putem gestiona un val patru, nu suntem atât de nepregătiţi ca în 2020, venim după nouă luni de vaccinare şi cred că ar trebui să putem să înţelegem că un minim efort al unei vaccinări poate însemna un loc pentru bătrânii noştri care suferă de alte boli în spitalele din România”, a declarat, vineri, la Iași, Nelu Tătaru, consilier onorific al premierului Florin Cîțu.


Acesta spune că este nevoie de îmbunătățirea strategiei de comunicare pe vaccinarea din România pentru a crește numărul celor care vor să se imunizeze.

„Suntem într-un moment în care se aşteaptă un vârf al acestui val spre începutul lunii octombrie, cred că doar de noi depinde ca într-o toamnă bogată să putem să gestionăm atât prin evenimente, cât şi printr-o campanie de vaccinare mai atentă şi mai intens mediatizată. (…) E momentul să reaşezăm un pic comunicarea pe tot ce înseamnă vaccinare, să ne gândim că dacă nu noi suntem problema care nu suntem vaccinaţi atunci putem fi o problemă pentru cei la care mergem în diferite structuri publice sau în spitale alături de alţii care au venit pentru altă patologie”, a afirmat Tătaru.

Consilierul onorific al premierului pe probleme de sănătate şi în gestionarea pandemiei a comentat și bilanțul românilor infectați și importanța vaccinării în atenuarea valului 4 provocat de varianta Delta în România, precum și vaccinarea fictivă.


„Avem 4.298 de cazuri internate în spital, din care 543 în Terapie Intensivă. Dacă ne uităm la ultimele studii, vedem că 92% la sută din decese sunt din nevaccinaţi, 3% sunt din cei vaccinaţi incomplet. Cred că dacă ne mai furăm şi căciula cu nişte green-pass-uri sau certificate false, atunci putem spune că această pandemie este foarte greu de controlat”, a atras atenția Tătaru.

„Ne pregătim ca această pandemie să fie transformată în următorii ani într-o boală sezonieră, un vaccin anual, la fel ca şi gripa, şi să o putem gestiona. Încă suntem într-un an pandemic, 2022 va fi un an de ieşire din pandemie şi de abia din 2023 să ne aşteptăm la un an normal”, a mai spus Nelu Tătaru.

CITEȘTE ȘI: COVID: Voucherele pentru cei care se vaccinează se dau în termen de 60 de zile de la rapel

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri