AcasăPOLITICĂNegrescu a depus, la sediul Consiliului UE, peste 40.000 de mesaje ale...

Negrescu a depus, la sediul Consiliului UE, peste 40.000 de mesaje ale românilor care cer intrarea în spaţiul Schengen (VIDEO)

spot_img

Europarlamentarul PSD Victor Negrescu a depus la sediul Consiliului UE, instituția care trebuie să ia decizia privind aderarea României la spațiul Schengen, peste 40.000 de mesaje, scrise pe cărți poștale, venite din partea românilor, prin care se solicită un vot anul acesta pentru intrarea României  în spațiul de liberă circulație.

„Prin demersul nostru arătăm faptul că românii susțin acest deziderat național, că își asumă responsabilitățile legate de o posibilă apartenență la spațiul Schengen și că solicită din partea statelor membre un tratament egal, în așa fel încât România să fie cu adevărat integrată în Uniunea Europeană”, a declarat Negrescu.

CITEŞTE ŞI: Mark Rutte spune că Olanda nu e “în principiu” împotriva aderării României la Schengen

El a adăugat că o eventuală amânare sau un vot negativ al Consiliului de Justiție și Afaceri Interne din decembrie pot alimenta euroscepticismul, iar mesajele românilor preluate de PSD și PES activists România arată dorința acestora de a continua parcursul european al României prin accesul la spațiul Schengen.

„Ne dorim ca mesajele românilor să fie auzite și ne bucurăm că am reușit să le transmitem direct liderilor europeni în speranța că cele scrise să-i convingă că românii merită în Schengen. Mulțumim tuturor voluntarilor care ne-au sprijinit în realizarea acestei campanii, colegilor mei din PSD și PES activists, dar mai ales românilor care ne-au transmis mesajele lor”, conchide Negrescu.

https://www.facebook.com/victornegrescu/videos/651611553233995

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri