AcasăACTUALNATO va aduce mai multe trupe și scuturi anti-rachetă în Europa de...

NATO va aduce mai multe trupe și scuturi anti-rachetă în Europa de Est

spot_img

NATO urmează să le spună comandanților săi militari miercuri să elaboreze planuri pentru noi modalități de a descuraja Rusia după invadarea Ucrainei de către Moscova, inclusiv mai multe trupe și apărare antirachetă în Europa de Est.

- Publicitate -

Miniștrii Apărării vor ordona consilierea militară la sediul NATO, cu puțin mai mult de o săptămână înainte ca liderii aliați, inclusiv președintele american Joe Biden, să se întâlnească la Bruxelles pe 24 martie, scrie Antena3.

Oleksii Reznikov, este așteptat să pledeze pentru mai multe arme din țările NATO, pe măsură ce atacurile rusești asupra orașelor Ucrainei continuă și armata rusă caută controlul Kievului.


”Trebuie să ne resetăm poziția militară pentru această nouă realitate”, a declarat marți secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg. „Miniștrii vor începe o discuție importantă privind măsurile concrete pentru a ne consolida securitatea pe termen lung, în toate domeniile”, a spus el reporterilor, potrivit Reuters.

În timp ce, cel puțin 10 dintre cei mai mari aliați ai NATO, inclusiv Statele Unite, Marea Britanie și Franța, au desfășurat mai multe trupe, nave și avioane de război pe flancul său estic și au pus mai multe în așteptare, alianța trebuie totuși să ia în considerare cum să facă față noii situații de securitate în Europa pe termen mediu.

Președintele rus Vladimir Putin a pus forțele nucleare ale Rusiei în alertă maximă pe 27 februarie. Rachetele rusești au lovit o bază ucraineană în apropierea graniței cu Polonia, membru NATO, pe 13 martie, aducând invazia chiar în pragul NATO.


Aceste rachete proveneau din Rusia, au spus Statele Unite, subliniind capacitatea Moscovei de a lovi aliații estici ai NATO. Statele Unite au avertizat de asemenea cu privire la consecințe nedefinite pentru Moscova dacă Rusia ar lansa un atac chimic în Ucraina.

NATO, fondată în 1949 pentru a limita o amenințare militară din partea Uniunii Sovietice, nu este obligată prin tratat să apere Ucraina. Dar trebuie să-și apere cei 30 de aliați.

Cu toate acestea, diplomații spun că NATO dorește să evite declararea directă a planurilor lor sau a ceea ce ar declanșa angajamentul lor de apărare colectivă, „articolul 5”, spunând că „ambiguitatea strategică” este, de asemenea, un instrument defensiv împotriva oricărei agresiuni ruse.

CITEȘTE ȘI: Război în Ucraina, ziua a 21-a | Primarul Kievului anunță un atac fără precedent al armatei ruse

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri