AcasăACTUALNATO a aprobat Grupul de Luptă care va fi poziționat în România

NATO a aprobat Grupul de Luptă care va fi poziționat în România

spot_img

NATO a aprobat Grupul de Luptă solicitat și care va fi poziționat în România, anunță președintele Klaus Iohannis.

- Publicitate -

„Este o veste foarte bună și mă bucur că s-a decis constituirea sa atât de repede. Voi insista la reuniunea NATO de astăzi asupra necesității de a consolida mai bine Flancul Estic, unde este nevoie în continuare de o apărare foarte solidă și serioasă. Vreau să transmit foarte clar: niciun român nu trebuie să se teamă, suntem parte din cea mai puternică alianță militară care a existat vreodată. Militarii noștri sunt bine pregătiți, România nu este în pericol, iar românii sunt în siguranță”, a menționat Iohannis.

Potrivit șefului statului, întărirea Flancului Estic înseamnă prezență permanentă, dar a pledat pentru consolidarea Flancului Estic al NATO.


„De aceea am insistat pe Grupul de luptă, care este o prezență permanentă. Dar, sigur, față de această prezență permanentă, pe noi ne ajută foarte mult și prezența rotațională, care face ca tot timpul să fie un număr destul de mare de forțe americane în România și acest lucru ne bucură”, afirmă Iohannis.

Franţa a decis trimiterea a 500 de militari în România, în cadrul unei misiuni a Alianţei Nord-Atlantice, în contextul acţiunilor de consolidare a apărării flancului estic al NATO.

CITEȘTE ȘI: Programul de susținere a producției de cartof, elaborat de ministrul Agriculturii împreună cu fermierii


- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri