AcasăACTUALMuncea fără contract într-o cofetărie din Târgu Jiu. Patronul amendat cu 20.000...

Muncea fără contract într-o cofetărie din Târgu Jiu. Patronul amendat cu 20.000 de lei

spot_img

Patronul unei cofetării din Târgu Jiu a fost amendat de către inspectorii de muncă, după ce aceștia au descoperit, cu ocazia unui control efectuat, că în unitatea respectivă vânzătoarea nu avea contract de muncă. 

- Publicitate -

Amenda aplicată angajatorului a fost în valoare de 20.000 de lei.

„Inspectorii de muncă din cadrul Serviciului Control Muncă Nedeclarată au depistat săptămâna trecută o persoană care muncea fără forme legale de angajare ca lucrător gestionar pentru o cofetărie din Municipiul Târgu-Jiu, angajatorul fiind sancționat cu amendă în valoare de 20.000 lei”, arată ITM Gorj.


În perioada 17-21 ianuarie 2022, inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj au efectuat 37 de controale care au vizat atât relațiile de muncă, cât și securitatea și sănătatea în muncă, fiind aplicate 20 amenzi contravenționale în cuantum de 111.000 de lei, două avertismente scrise  și dispuse 144 măsuri de remediere a deficiențelor constatate.

„Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj va efectua controale și în perioada următoare, zilnic, pe întreg teritoriul județului Gorj, pentru aplicarea unitară a prevederilor legale în domeniile de competență”, a declarat George Octavian Romanescu, inspector-șef  al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

CITEȘTE ȘI: VIDEO | Tânără moartă într-un accident produs într-o comună din județul Dolj


 

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri