AcasăLIFEMomente de virtuozitate, anunţate la Festivalul Căluşul Românesc din Slatina

Momente de virtuozitate, anunţate la Festivalul Căluşul Românesc din Slatina

spot_img

Ediţia cu numărul 22 a Concursului Național al Copiilor „Călușul Românesc” se desfăşoară, în perioada 22-26 iunie, în Parcul Tineretului din Slatina.

- Publicitate -

Peste 2.000 de copii din peste 50 de localități din judeţul Olt și din toată ţara, dar şi din Republica Moldova și Slovacia au confirmat prezenţa la evenimentul de la Slatina.

Evenimentul cultural artistic se desfășoară sub egida Ministerului Educaţiei, a Consiliului Judeţean Olt şi a Primăriei Slatina, în organizarea Inspectoratului Şcolar Judeţean Olt, a Centrului Județean de Cultură și Artă Olt, a Palatului Copiilor „Adrian Băran” Slatina şi a Asociaţiei „Căluşarii Slatinei”.


La deschiderea oficială de miercuri seară, va fi un tablou coregrafic „Hora oltenească!”, o horă a prieteniei, unde sunt anunțați să participe peste o mie de copii, în Parcul Tineretului.

„La manifestările din acest an vor participa peste 2.000 de copii din județele Argeș, Bacău, Botoșani, Călărași, Brăila, Bistrița Năsăud, Gorj, Dâmbovița, Sibiu, Maramureș, Suceava, Vaslui, Tulcea, Vâlcea și din peste 50 de localități din județul nostru. Vom avea oaspeți de onoare precum Ansamblul Folcloric pentru copii „Ondalik” din Dapalovce, Slovacia, Ansamblul Model de dansuri populare „Lăpușnița” din Hîncești, Republica Moldova și Ansamblul „Moștenitorii” din Nisporeni, Republica Moldova. Va fi nelipsită parada portului popular de joi, 23 iunie, începând cu ora 18:10 și tabloului coregrafic «Hora oltenească!» în cadrul festivității de deschidere oficială a celei de-a XXII-a ediții a Concursului «Călușul Românesc», la care estimăm participarea a peste 1.000 de copii!”, a declarat profesorul Ilie Brăileanu, directorul Palatului „Adrian Băran” Slatina, instituție organizatoare a evenimentului.

Evenimentul este susţinut de Consiliul Judeţean Olt şi Primăria Slatina.


CITEŞTE ŞI: Olt: Prinşi când încercau să copieze, la prima probă a Bacalaureatului

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri