AcasăACTUALModificările aduse mașinilor pentru care taximetriștii pot rămâne fără certificat de agreare

Modificările aduse mașinilor pentru care taximetriștii pot rămâne fără certificat de agreare

spot_img
- Publicitate -

Utilizarea de folii pe geamuri sau alte tratamente chimice (vopsea) care obturează vizibilitatea în maşinile folosite pe post de taxi este interzisă în România, avertizează Registrul Auto Român.

Reprezentanţi Registrul Auto Român atrag atenţia că potrivit legislației în vigoare, (Legea 66/23.03.2022 publicată în M.Of. 283/2022), RAR nu emite certificatul de agreare taxi dacă mașinile în cauză au pe geamuri folii sau alte tratamente chimice (vopsea) care obturează vizibilitatea.


„Există însă și particularitatea ca geamurile laterale spate și luneta, care NU fac parte din câmpul principal de vizibilitate, să poată avea o transparență mai redusă, însă doar dacă geamul respectiv a fost omologat ca atare de fabricant”, precizează RAR.

Reprezentanţii RAR precizează că taxiurile cu geamuri fumurii pe lateral spate și lunetă sunt acceptate doar daca au marcajul V43 R și doar dacă NU sunt aplicate folii peste geam, fie ele și certificate.

„Ca sa fiți siguri că geamurile mai închise la culoare ale taxiului (menționate mai sus) sunt în regulă și nu vor face obiectul respingerii mașinii la inspecția RAR, asigurați-vă că au imprimate din fabricație caracteristicile V43R (marcajul ștanțat care atestă că geamul este conform)”, mai precizează RAR.


RAR anunţă că sancționează orice abatere în privința vizibilității, dacă mașina este trasă pe dreapta de poliție la un control în trafic sau dacă vă prezentați la sediile Registrului cu prilejul oricărei verificări.

CITEȘTE ȘI: Cuantumul amenzii pentru lipsa rovinietei, actualizat

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri