AcasăACTUALMituleţu-Buică şi-a dat demisia de la AEP după ce ANI l-a reclamat...

Mituleţu-Buică şi-a dat demisia de la AEP după ce ANI l-a reclamat la Parchet

spot_img

Președintele Autorității Electorale Permanente (AEP), Constantin-Florin Mitulețu-Buică, a demisionat din funcție. Potrivit unui comunicat al AEP, demisia va intra în vigoare din 13 februarie.

„Autoritatea Electorală Permanentă informează că astăzi, 11.ianuarie 2023, domnul Constantin-Florin Mitulețu-Buică a înaintat celor două camere ale Parlamentului demisia de onoare din funcția de președinte al Autorității Electorale Permanente începând cu data de 13 februarie 2023, în condițiile Legii nr. 208/2015 privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor, precum şi pentru organizarea şi funcţionarea Autorităţii Electorale Permanente și ale Legii nr. 7/2006 privind statutul funcţionarului public parlamentar”, se arată în comunicat.

CITEŞTE ŞI: 55% din populația adultă din România este supraponderală sau obeză. Un cardiolog trage un semnal de alarmă

Demisia lui Constantin-Florin Mitulețu-Buică vine trei zile după ce Agenția Națională de Integritate (ANI) a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la Constantin Florin Mitulețu Buică, suspectat că a comis infracţiunea de folosire a funcției pentru favorizarea unor persoane.

Șeful Autorității Electorale Permanente (AEP) este acuzat că a emis, aprobat și semnat un număr de 9 acte materiale prin care s-a obținut un folos patrimonial pentru cumnata acestuia, care a fost încadrată la cabinetul vicepreședintelui AEP pe funcția de consilier, potrivit PRESShub.

- Publicitate-spot_img

Sanatatenews.ro

Cautimasina.ro

Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri