AcasăACTUALMitropolitul Irineu al Olteniei a emis o declarație în care excomunică preoții...

Mitropolitul Irineu al Olteniei a emis o declarație în care excomunică preoții și credincioșii care merg la o biserică pe care o consideră construită pe un teren blestemat de Sfântul Ierarh Calinic. Declarația a fost criticată de unii drept un gest arhaic și neortodox

spot_img

Mitropolitul Irineu al Olteniei și starețul Mănăstirii Frăsinei au semnat un document intitulat „Document de Legământ cu Blestem” prin care toți preoții și credincioșii care intră într-o biserică din apropierea Mănăstirii Frăsinei, considerată construită pe un teren blestemat de Sfântul Ierarh Calinic, sunt anatemizați.

Potrivit învățăturii Bisericii Ortodoxe, blestemul este un gest primitiv și este considerat un păcat foarte grav.

CITEŞTE ŞI: Dosarul vameşilor şpăgari | Inculpaţii, achitaţi sau condamnaţi cu suspendare

Documentul menționează că niciun cleric, indiferent de rangul său bisericesc, nu ar trebui să îndrăznească să înlăture acest blestem.

Oficialii Patriarhiei au precizat că acest document este neoficial și că Mitropolia Olteniei va emite un comunicat oficial.

articolul complet, în g4media.ro.

- Publicitate-spot_img

Sanatatenews.ro

Cautimasina.ro

Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri