AcasăACTUALMinunea care n-a ținut nici măcar trei testări. Niciun elev din Dolj...

Minunea care n-a ținut nici măcar trei testări. Niciun elev din Dolj nu va fi testat luni

spot_img

Școlile din județul Dolj nu au mai primit teste pe bază de salivă, pentru săptămâna viitoare, din cauza stocului limitat, problemă pe care au întâmpinat-o toate unitățile de învățământ din țară. 

Mai multe cadre didactice din Craiova au spus încă de miercuri că nu se știe cum vor sta lucrurile în privința testărilor întrucât nu aveau informații despre distribuirea în teritoriu a testelor.

Nimic nu s-a întâmplat până vineri, iar părinții care și-au luat copiii de la școală, la prânz, și așteptau să semneze într-un tabel pentru a confirma că au intrat în posesia testelor au aflat că nu se mai testează nimeni din lipsă de teste.

„Noi mai avem 44.000 de teste, dar nu sunt suficiente nici pentru a acoperi necesarul pentru luni, de exemplu. Așteptăm și vedem ce se va întampla. Problema este una la nivel național”, a spus Daniel Ion, șeful ISJ Dolj.

Dacă lotul va ajunge zilele următoare în România, va fi distribuit de urgență în teritoriu, a menționat Raed Arafat, vineri, în cadrul unei conferințe de presă.

„Colegii noștri au luat contact cu firmele care au de livrat mai târziu și astăzi vom ști dacă urmează totuși să se livreze mai devreme. Avem promisiuni pentru livrări în cursul weekend-ului. Dacă se întâmplă, ce se livrează va fi distribuit imediat. Structura noastră logistică ne permite să facem distribuirea rapid în toată țară într-un timp relativ scurt. Totul depinde de discuțiile cu firmele care au termen limită începând cu 17, 18 și 21 decembrie dacă pot livra ceva mai devreme. Asta încercăm să facem respectând măsurile din contractul cadru care prevăd anumite condiții la livrare”, a explicat Arafat.

Până la vacanța de iarnă, în România ar trebui să mai ajungă încă 7 milioane de teste pe bază de salivă.

Termenul de livrare este în perioada 17-21 decembrie, 23 decembrie fiind ultima zi de școală.

CITEȘTE ȘI: ISJ Olt a decis ca doar elevii din localităţile cu rată mare de infectare să mai primească teste de salivă, săptămâna viitoare, din cauza stocului limitat

- Publicitate-spot_img

Sanatatenews.ro

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri