AcasăACTUALMinistrul Sănătății: „Vârful valului 4 va fi la mijlocul lui octombrie”

Ministrul Sănătății: „Vârful valului 4 va fi la mijlocul lui octombrie”

spot_img

Ministrul interimar al Sănătății, Attila Cseke a precizat, miercuri seară, că vârful celui de-al patrulea val al pandemiei va fi la mijlocul lunii octombrie, când se vor înregista și 20.000 de cazuri pe zi.

Ministrul consideră că se înregistrează astfel de situații din cauza procentului de vaccinare de doar 33%.

„Din ceea ce spun specialiștii, vârful valului 4 va fi la mijlocul lunii octombrie sau puțin mai încolo. Pentru 15-20 octombrie se preconizează că se poată ajunge, din păcate, și la 20.000 de cazuri”, a spus Attila Cseke , la Digi24.

Acesta a anunțat că în zilele următoare două spitale vor fi transformate în unități Covid. Este vorba de spitalul Malaxa și spitalul Sf. Ioan, care au mai fost spitale Covid anterior. Ministrul Sănătății adaugă că, dacă va fi necesar, și alte unități vor fi transformate.

În ceea ce privește situația de la nivel național, ministrul a declarat că a cerut DSP-urilor un plan de reducere traptată a activităților medicale non-Covid.

De asemenea, în privința locurilor de la ATI destinate bolnavilor cu Covid, ministrul a pecizat că maximul pe care l-a atins sistemul sanitar românesc a fost 1.612, dar că s-ar putea ca acest număr de paturi „să nu ajungă în acest val pandemic”.

Ministrul susține că rata de acoperire vaccinală este de 33% vaccinare, în timp ce în alte țări a ajuns la 70-80%, așa se explică faptul că unele țări au trecut valul 4 pandemic.

CITEȘTE ȘI: Se reabilitează piața Chiriac din Craiova. La tarabe vor avea acces doar producătorii

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri