AcasăACTUALMinistrul Sănătății, despre epidemia de gripă: „În două săptămâni cred că putem...

Ministrul Sănătății, despre epidemia de gripă: „În două săptămâni cred că putem să discutăm de finalul situației în care ne aflăm”

spot_img

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunțat că, protrivit rapoartelor, numărul cazurilor de gripă şi viroză este în scădere. În acest context, ministrul este de părere că în două săptămâni epidemia de gripă va ajunge la final.

În ultima săptămână au fost raportate aproximativ 100.000 de noi cazuri de viroze respiratorii şi cazuri de gripă, cu 25 % mai puține față de săptămâna precedentă.

„Noi am prezentat cu acurateţe datele pe viroze şi aşa cum am estimat, numărul acestora a început să scadă. În ultima săptămână a scăzut cu 25 la sută, o scădere importantă, de la aproape 140.000 la 100.000. Aşteptăm ca acest trend descrecscător să continue şi odată cu aceasta să se termine şi problemele inclusiv cazurile grave sau decesele să se reducă”, a declarat Rafila, scrie România Tv.

Ministrul Sănătăţii este de părere că epidemia de gripă se va încheia în aproximativ două săptămâni.

CITEȘTE ȘI: Nicolae Ciucă dă asigurări că rotația în Guvern se va face ca în protocol-surse

”Mai suntem în epidemie, dar scăderea aceasta care este destul de rapidă este clar că reprezintă un trend descrescător care va duce în două-trei săptămâni la eliminarea situaţiei de epidemie cu care ne confruntăm. Cred că în două săptămâni cred că putem să discutăm de finalul epidemiei de gripă”, a precizat Rafila.

Întrebat despre situaţia medicamentelor folosite în viroze respiratorii, Rafila a spus că nu sunt probleme.

”Este un consum mai mare decât de obicei, de medicamente. Dacă ne referim la medicamentele pentru viroze respiratorii, am reuşit să obţinem  acordul  Comisiei Europene pentru limitarea exporturilor unor molecule anti inflamatorii şi antibiotice pentru o perioadă de 3 luni. Nu am în momentul de faţă  semne că ar mai exista vreo problemă legată de aprovizionarea cu medicamente”, a adăugat Alexandru Rafila.

- Publicitate-spot_img

Sanatatenews.ro

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri