AcasăACTUALMinistrul Sănătății anunță noile măsuri anti-COVID. „Trebuie să găsim o soluție să...

Ministrul Sănătății anunță noile măsuri anti-COVID. „Trebuie să găsim o soluție să revitalizăm campania de vaccinare”

spot_img

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat, miercuri, ce măsuri urmează să fie implementate în perioada următoare pentru limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2, în contextul în care majoritatea țărilor europene se află deja în valul cinci al pandemiei COVID-19.

„În valul patru am avut cea mai mare mortalitate înregistrată în UE. O fatalitate de 3%. Ne dorim ca acest lucru sa nu se mai întâmple, și facem tot ce este posibil, din punct de vedere organizatoric, încât să fim pregătiți”, a precizat ministrul Rafila, potrivit Antena3.

Acesta consideră că certificatul COVID este o măsură ce trebuia să fie luată.

„Certificatul COVID nu a fost adoptat. Este o măsură ce trebuia luată. Vedem dacă va exista o decizie politică încât să evităm trei lucruri majore: să evităm un lockdown, închiderea școlilor și, bineînțeles, reducerea numărului de decese”, a spus Alexandru Rafila.

„Insistăm pe măsurile de protecție și vaccinare, vrem sa facem ceva ca sa crestem rata vaccinării. Extinderea rapida a testării la nivelul cabinetelor de familie, speram să avem succes”, a adăugat acesta.

CITEȘTE ȘI: O nouă licitație pentru testele pe bază de salivă folosite în școli

- Publicitate-spot_img

Sanatatenews.ro

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri