AcasăECONOMIEMinistrul Muncii, despre creșterea prețurilor: „N-am o lampă a lui Aladin în...

Ministrul Muncii, despre creșterea prețurilor: „N-am o lampă a lui Aladin în care să privesc și să vă spun cum vor crește”

spot_img

Ministrul Muncii a spus, marți seara, că se estimează o creștere a prețurilor, însă „nu disproporționată”. „N-am o lampă a lui Aladin în care să privesc și să vă spun cum vor crește prețurile”, a adăugat Raluca Turcan.

Întrebată ce se va întâmpla cu prețurile, Raluca Turcan a spus că se estimează o creștere a acestora, însă nu disproporționată.

,,Nu cred că este oportun acum să încep să dau cifre, pentru că mă uit și eu la diverse analize economice, n-am o lampă a lui Aladin în care să privesc și să vă spun cum vor crește prețurile. Pentru că, de unde mai vin aceste creșteri de prețuri… De la angajatorii care, de exemplu, nu-și pot susține forța de muncă și atunci transferă costurile cu forța de muncă în prețuri”, a adăugat aceasta, potrivit Digi24.


,,Dacă vă amintiți, exista obișnuința ca salariul minim să fie stabilit din pix, așa cum decideau guvernanții. Dacă venea un an electoral creșterea salariului minim era mai mare, dacă nu era an electoral, nu erau atât de îngăduitori. Când salariul minim a fost majorat artificial și nesustenabil din partea economiei am avut pe de o parte creșteri de prețuri ca urmare a includerii cheltuielilor cu salariile și, de asemenea, muncă la negru. Toată lumea a avut de pătimit” a mai declarat ministrul.

CITEȘTE ȘI: Premierul Florin Cîțu a anunțat că nu se vor plafona prețurile la energie. „Avem nevoie de o independenţă energetică”

- Publicitate-spot_img
Maria Stefan
Maria Stefan
Încă la început pe drumul jurnalismului, Maria Ştefan a ales să facă primii paşi alături de echipa Reporter 24. În fiecare zi, ne arată cât de departe va merge pe calea ştirilor curate şi la timp date
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri