AcasăECONOMIEMinistrul Muncii asigură că angajaţii TMK şi ai celorlalte companii cu capital...

Ministrul Muncii asigură că angajaţii TMK şi ai celorlalte companii cu capital rusesc îşi vor primi salariile

spot_img

Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Marius Budăi, a declarat joi că angajații companiilor românești cu capital rusesc care nu și-au putut încasa salariile la începutul acestei săptămâni nu trebuie să se panicheze. Faptul că au fost blocate conturile bancare ale acestor firme nu înseamnă că salariații nu își vor primi lefurile.

- Publicitate -

Întrebat, la Palatul Victoria, în cadrul unei conferințe de presă, ce soluții are Guvernul pentru angajații firmelor cu patronat rusesc care nu și-au primit salariile din cauza blocării conturilor bancare, ministrul Marius Budăi a răspuns că a aflat despre această problemă ieri, de la liderul CNS Cartel Alfa, Bogdan Hossu. Și că astăzi a avut loc la minister o ședință pe această temă, la capătul căreia s-au desprins soluții pentru plata salariilor.

„Colegii mei de la ANOFM au discutat astăzi la ANAF și cu băncile din România, pregătim la nivel de coaliție o ordonanță de urgență care va avea prevederi pentru șomajul tehnic. Am auzit începând de ieri, domnul Hossu m-a sunat și mi-a spus această problemă, am convocat deja la Ministerul Muncii o comisie de dialog social strict pentru această problemă. Se pare că sunt soluții și, cu siguranță, eu pentru șomajul tehnic am prins un articol în ordonanța de urgență cu o anumită derogare, dar permiteți-mi să nu vă spun acum care este articolul, vom lua decizia în coaliție și apoi ordonanța va fi făcută publică. Așa cum am identificat soluții pentru plata șomajului, cu siguranță vor fi și pentru salarii.”, a dezvăluit Marius Budăi. Care a ținut să sublinieze: „Există soluții, oamenii să nu se panicheze”.


La rândul său, referindu-se la situația de la TMK Artrom, ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a declarat în același context că sancționarea companiilor cu acționariat rusesc din România se aplică potrivit reglementărilor stabilite la nivel european și internațional:

„Sancțiunile decise la nivel european se aplică așa cum au fost decise. Referitor la combaterea efectelor care pot apărea asupra salariaților, Guvernul va veni cu un mix de măsuri în perioada imediat următoare – și nu este vorba numai de efectele generate de aplicarea sancțiunilor, ci și de efectele economice asupra companiilor care în lanț, pe orizontală, pot fi afectate de aplicarea sancțiunilor. Sancțiunile se aplică în România așa cum au fost stabilite la nivel european și internațional”.

Sindicaliştii din cadrul TMK Artrom au anunţat că vor ieşi în stradă dacă, până la finalul săptămânii, angajaţii companiei nu îşi vor lua salariile, societatea având conturile blocate ca urmare a sancţiunilor impuse Rusiei şi oamenilor de afaceri apropiaţi Kremlinului. Printre aceştia se numără patronul TMK, Dimitri Aleksandrovici Pumpianski, care între timp ar fi cedat acţiunile.


CITEŞTE ŞI: Situaţie explozivă la TMK. Angajaţii nu şi-au luat salariile, din cauza sancţiunilor impuse Rusiei şi apropiaţilor Kremlinului

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri