AcasăACTUALMinistrul Muncii a anunţat categoriile de persoane care vor primi tichete sociale...

Ministrul Muncii a anunţat categoriile de persoane care vor primi tichete sociale şi bani în plus la pensie în luna iulie

spot_img

Ministrul Muncii a anunţat, sâmbătă seară, cine sunt pensionarii care vor beneficia de un ajutor financiar în valoare de 950 de lei în lunile următoare.

- Publicitate -

Marius Budăi a explicat, sâmbătă seară, ce pensionari vor primi vouchere sociale de 250 de lei şi cine va primi cei 700 de lei promişi de stat.

„Cei care vor primi vouchere sociale de 250 de lei sunt pensionarii, persoanele cu dizabilităţi, categoriile vulnerabile care au venituri pana la 1500 de lei. Aceştia vor primi în lunile iunie, august, octombrie şi noiembrie cate 250 de lei. In luna iulie vor primi 700 de lei pensionarii cu venitul de până la  2.000 de lei. Indemnizaţia de handicap nu o luăm în calcul.


Avem experienta acelui pachet cand s-au dat acele carduri pentru persoanele peste 70 de ani. S-au gasit solutii cu sprijinul furnizorilor. Reamintim ca 50% din fondurile aferente se deconteaza prin fonduri nerambursale si a fost o conditie”, a menţionat ministrul la România tv.

Reamintim că Marius Budăi a declarat recent că voucherele de 50 de euro pe care pensionarii le vor primi la două luni vor fi distribuite pe de Poşta Română, pe măsură ce furnizorii tipăresc cardurile pe care vor intra aceşti bani.

„Nu aşteptăm ca furnizorii de carduri să tipărească şi să imprime toate cardurile. Pe măsură ce avem loturi de carduri gata imprimate, prin Poşta Română le vom livra, de la începutul lunii iunie, către populaţie.


Recalculare pensii 2022. Anunţ de ultimă oră al ministrului Muncii despre banii în plus primiţi de pensionari. „Vom face tot ce ţine de noi”

Putem lua şi situaţia ipotetică în care, dacă până la sfârşitul lunii iunie vor fi persoane care nu vor primi carduri şi le vor primi pe 1 sau pe 2 iulie, asta nu înseamnă că suma aferentă lunii iunie va fi pierdută.

Din contră, dacă pe 1 sau 2 iulie va primi cardul, imediat, a doua zi se va alimenta cardul cu suma aferentă lunii iunie”, a arătat Marius Budăi recent.

CITEŞTE ŞI: Ambasadorii UE se reunesc pentru a discuta un nou pachet de sancțiuni pentru Rusia

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri