AcasăACTUALMinistrul Mediului, despre digitalizarea în domeniul agriculturii: „Va salva habitate, va salva...

Ministrul Mediului, despre digitalizarea în domeniul agriculturii: „Va salva habitate, va salva specii, va salva apele”

spot_img

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a avut discuții, joi cu tinerii fermieri, membri ai Grupului de lucru Agrinnovator, despre digitalizarea în domeniul agriculturii și protecția mediului, explicând faptul că prin acest obiectiv, domeniul agriculturii se va schimba în profunzime.  

Tanczos Barna spune că a avut un dialog cu tineri fermieri, membri ai Grupului de lucru Agrinnovator, organizat de Clubul Fermierilor Romani.

Discuțiile au vizat digitalizarea în domeniul agriculturii şi protecția mediului.

„A venit vremea echilibrului între activitatea agricolă performantă și protejarea solului, apei și folosirea cumpătată a tuturor resurselor de care are nevoia agricultura. Vin provocări uriașe la nivelul directivelor europene și avem nevoie de politici sustenabile în domeniul agricol. Pe termen lung, singura cale este o politică agricolă comună și o politică agricolă națională care să reducă impactul activității asupra mediului, prin reducerea substanțelor, prin reducerea utilizării unor fertilizanți sintetici și găsirea unor soluții de regenerare a solului”, spune ministrul Mediului, pe pagina sa de Facebook.

CITEȘTE ȘI: România nu ştie unde sunt 13.000 de refugiaţi ucraineni ajunşi în ţara noastră (VIDEO)

Potrivit ministrului, digitalizarea va schimba agricultura în profunzime.

„Este drumul pe care a pornit și România, în mare parte datorită generațiilor tinere. Cu siguranță agricultura de precizie va salva habitate, va salva specii, va salva apele care astăzi sunt infestate în România cu nitriți, nitrați. Tinerii au prezentat soluții practice de digitalizare, implementate la fermele lor şi îi felicit pentru aceste inițiative inovatoare, prin care au obținut nu doar beneficii economice dar au redus şi impactul asupra mediului. Le-am asigurat că Ministerul Mediului este partenerul lor în aceste demersuri”, a mai spus ministrul Tanczos Barna.

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri