AcasăACTUALMinistrul Energiei dă asigurări că prețul combustibililor nu va mai crește. „Se...

Ministrul Energiei dă asigurări că prețul combustibililor nu va mai crește. „Se va stabiliza, dacă nu cumva va scădea”

spot_img

Ministrul Energiei de asigurări că prețul carburanților nu va mai crește. Virgil Popescu a explicat că tarifele ar putea chiar să scadă deoarece producția de petrol va crește iar piața se va stabiliza.

”Eu am văzut declarația Arabiei Saudite după vizita președintelui Biden, că vor crește producția de petrol. Ăsta este un semnal în piață că prețul nu va mai crește. Este un semnal că e mai mult petrol și că prețul se va stabiliza, dacă nu cumva va scădea.

Eu nu mă aștept, dacă producția crește și Arabia Saudită crește producția, să mai crească prețul petrolului. Aștept și doresc o normalitate a prețului benzinei și a prețului motorinei, evident în limita normalității care poate exista în momentul de față în Europa”, a declarat ministrul energiei, Virgil Popescu, la Antena 3.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, le recomandă românilor să mai strângă cureaua în privința consumului de energie electrică pentru a nu avea facturi mari.

CITEȘTE ȘI: Proiect pilot, în judeţul Olt: Panouri fotovoltaice flotante, pe Barajul de la Ipoteşti

„Ar trebui să devenim un pic mai conștienți și mai eficienți în consumul de acasă”, a spus Virgil Popescu.

”Am văzut și eu raportul ANRE și dacă ne uităm așa un pic mai în detaliu, în el da, este adevărat, s-a redus consumul cu 5,5%, dar principalul factor pentru care s-a redus consumul este reducerea consumului a doi mari consumatori industriali. Vorbim de ALRO Slatina, care consumau 300 MW oraș, acum consumă în jur de 120, și de Azomureș, deci de acolo a scăzut foarte mult consumul.

În luna iulie, reducerea de consum e mai mare decât 5,2%, e de 7, 7%. Pe de altă parte, o cauză este că oamenii au devenit mai conștienți. Și eu mai sting becul după ce ies din cameră. Înainte poate că nu mă gândeam la acest lucru.

Și temperatura, în iulie anul acesta, față de iulie anul trecut, este cam cu 2-3 grade mai mică decât anul trecut. Asta înseamnă o reducere a consumului la aerul condiționat, care consumă foarte, foarte mult. Oamenii au început să devină mai conștienți și dumneavoastră spuneți acest lucru, le arătați în presă ce se face în alte state, ce se face în Germania, în Franța, în Italia și probabil oamenii devin mai conștienți. Este adevărat că și eu cred că ar trebui să devenim un pic mai conștienți. Ar trebui ușor, ușor să încercăm să devenim mai eficienți în consumul de acasă, în consumul intern, pentru că până la urmă totul se reflectă în buzunar”, a conchis Popescu.

 

 

 

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri