AcasăACTUALMinistrul Energiei anunță că a început exploatarea gazelor din Marea Neagră

Ministrul Energiei anunță că a început exploatarea gazelor din Marea Neagră

spot_img

Ministrul Energiei Virgil Popescu susține că România va avea iarna viitoare gaze și din alte surse, inclusiv din Marea Neagră. El a anunțat că exploatarea gazelor din Marea Neagră a început.

- Publicitate -

„România va avea gaze și din alte surse iarna viitoare, inclusiv din Marea Neagră. Exploatarea gazelor din Marea Neagră a început deja, de către cei de la compania Black Sea Oil&Gas. Se fac deja teste pentru a introduce prima moleculă de gaz în sistemul național de transport”, a scris marți pe Facebook Virgil Popescu.

Conform acestuia, din acest an România va avea un miliard de metri cubi de gaze în plus.


„Cei de la Romgaz vor finaliza în cel mai scurt timp preluarea perimetrului Neptun Deep, de la cei de la Exxon. Prin această tranzacție, cei de la Romgaz preiau și tehnologia și contractele aferente pentru începerea lucrărilor, ca în 2026 să avem deja gaze naturale, pentru a fi folosite cât mai mult în România”, a adăugat ministrul Energiei.

Acesta susține că perimetrul offshore Neptun Deep nu se află în zona care a făcut obiectul procesului dintre România și Ucraina cu privire la Insula Șerpilor.

CITEȘTE ȘI: Primarul Doldurea a discutat cu oamenii de afaceri din oraş despre proiectele de dezvoltare a Caracalului


- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri