AcasăACTUALMinistrul Educației, despre subiectele de la Evaluarea Națională: „Nu au fost atât...

Ministrul Educației, despre subiectele de la Evaluarea Națională: „Nu au fost atât de simple pe cât acuză unii”

spot_img

Subiectele la proba de Limba și literatura română de la Evaluarea Națională, desfășurată marți, au fost accesibile, dar nu atât de simple pe cât acuză unii, susține Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației.

- Publicitate -

„Mă bucur că subiectele au fost considerate accesibile, deși nu sunt atât de simple pe cât acuză unii. Ele sunt adecvate perioadei pe care elevii au traversat-o fără voia lor. De asemenea, ele sunt adecvate testelor PISA, deci sunt asemănătoare cu testele PISA”, a spus Sorin Cîmpeanu, potrivit Mediafax.

Acesta susține că subiectele s-au axat pe verificarea competențelor.


„Foarte multă lume întreabă ce a picat, ce s-a dat, pun accentul pe conținut. Îndrăznesc să atrag atenția că accestul trebuie pus pe competențe. Prin praba de astăzi s-au verificat competențe de înțelegere a unui text, s-au verificat competențe cu privire la capacitatea de a formula deducții logice pe baza unui text, s-au verficat competențe de creativitate, mă refer la subiectul doi, acea compunere, cu 20 de puncte în barem apreciată, lasă elevii să facă orice legătură inclusiv cu texte pe care le-au citit făcând sau nefăcând parte din programă. S-au verificat de asemenea și competențe gramaticale, s-au verificat și competențe cu privire la complexitatea vocabularului utilizat”, a mai spus ministrul Educației.

Potrivit Ministerului Educației, la proba la Limba română au fost prezenți 148.891 absolvenți ai clasei a VIII-a din totalul celor înscriși pentru susținerea acestei probe. Au absentat 6.668 de absolvenți. Pentru tentativă de fraudă au fost eliminați 2 absolvenți, lucrările acestora fiind notate cu 1 (unu).

CITEȘTE ȘI: Kinetoterapeut din Craiova, pe podium la Campionatul de masaj intercontinental


- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri