AcasăEDUCAŢIEMinistrul Educației a demisionat, după ce a plagiat un curs universitar

Ministrul Educației a demisionat, după ce a plagiat un curs universitar

spot_img

Sorin Cîmpeanu și-a anunțat, joi seară, demisia din funcția de ministru al Educației, după ce jurnalista Emilia Șercan a dezvăluit că a plagiat într-un curs universitar.

Potrivit investigației Emiliei Șercan, Sorin Cîmpeanu și-a însușit prin plagiat – într-un curs de specialitate – 13 capitole publicate anterior în mod repetat sub semnătura altor doi profesori de la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din București.

Cei doi profesori semnaseră cele 13 capitole plagiate de Cîmpeanu în 2006 în alte patru ediții anterioare ale cursului, datate 1987, 1990 și 1993 și 2000.

CITEȘTE ȘI: Actorul Alexandru Arșinel s-a stins din viață

„Sorin Cîmpeanu și-a însușit în mod fraudulos și paternitatea creației celor 13 capitole, trecându-se drept autor al respectivelor secțiuni din cursul universitar. Numele autorilor originali a fost înlocuit cu numele actualului ministru al Educației în ediția din 2006 în care am descoperit plagiatul, dar și într-o variantă ulterioară, din 2009, publicată în aceeași formă”, potrivit PressOne.

După apariția investigației Emiliei Șercan, ministrul Educației a declarat că dezvăluirea despre plagiatul său este „o încercare de a bloca legile educației”. La patru zile de la acuzația de plagiat, Sorin Cîmpeanu și-a anunțat demisia pe pagina sa de Facebook, unde a prezentat un bilanț al activității sale ca ministru al Educației.

https://www.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid0YScZgoUoRNtWYaQ9BCLLZbNBhGH9LNgK3PzvpGbBJ5kH41sUTyh5cDtPiTtBBqr7l&id=100058087778202

 

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri