AcasăACTUALMinistrul Economie, mesaj sumbru despre această iarnă: „Dacă nu luăm măsuri urgente,...

Ministrul Economie, mesaj sumbru despre această iarnă: „Dacă nu luăm măsuri urgente, va fi cumplit”

spot_img

Românii ar putea avea parte de o iarnă cumplită, în contextul scumpirilor accelerate la gaze și energie, în cazul în care nu vor fi luate măsuri urgente în perioada următoare, a declarat ministrul Economiei, Florin Spătaru.

Florin Spătaru, ministrul Economiei, a comentat afirmaţia făcută de preşedintele ALRO, care susţine că iarna viitoare va fi una cumplită şi vom avea preţuri uriaşe la energie.

„Iarna viitoare va fi una cumplită şi vom vedea preţuri uriaşe la energie, fabrici închise şi oameni care rămân în beznă şi frig, pentru că nu îşi vor putea plăti facturile, dacă Guvernul nu ia de urgenţă măsuri. Băieţii deştepţi din energie încă există şi câştigă miliarde din bani publici”, a afirmat Marian Năstase, preşedintele Consiliului de Administraţie al Alro Slatina.


Ministrul Economiei a confirmat că acest risc este posibil, dar că pentru a-l evita e nevoie de măsuri urgente.

CITEȘTE ȘI: Sfârșitul lunii august, perioada în care păpușile gigant ocupă străzile Craiovei. „Vor fi opt zile de poveste, opt zile pline, de dimineață până seara”

De asemenea, Florin Spătaru a mai spus că 60.000 de companii sunt în dificultate, pentru că sunt dependente de marii furnizori de energie şi gaz, iar 600.000 de oameni riscă să rămână fără locuri de muncă.


„Aceasta este ceea ce ne aşteaptă dacă nu vom lua măsuri urgente şi tocmai de aceea, eu ca ministru sunt la al patrulea rând de discuţii cu cei din industrie şi am venit atât în coaliţie cât şi în comitetul interministerial care discută energia, să prezint situaţia de fapt.

Să spunem câteva cifre, că vorbim de protejarea consumatorilor casnici şi ai IMM-urilor, lucru care este absolut necesar, pentru că ei sunt categoriile vulnerabile din această ţară. Avem peste 60.000 de companii, IMM-uri, care sunt dependente de aceşti mari producători industriali. Fie că ei furnizează produse şi servicii către aceste companii sau sunt beneficiarele materiilor prime din această industrie.

Vorbim de 60.000 de companii, 600.000 de locuri de muncă. Potenţial, dacă aceste companii mari nu vor avea contracte de energie şi contracte de gaz (…), practic aceste companii ar putea să fie în dificultate, pentru că nu vor mai putea presta servicii şi primi aceste materii prime de la companiile mari”, a declarat ministrul Economiei la Antena 3.

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri