AcasăACTUALMinistrul de Interne anunță că a fost suplimentat numărul de locuri în...

Ministrul de Interne anunță că a fost suplimentat numărul de locuri în învățământul postliceal MAI

spot_img

Ministrul de Interne Lucian Bode a anunțat că numărul de locuri alocat unităților de învățământ militar din subordinea instituției a fost majorat, ceea ce va contribui la reducerea deficitului, care ajunge la 30.000 de posturi.

Conform acestuia, numărul locurilor în învățământul militar aflat în subordinea MAI ajunge astfel la 5.559, scrie Mediafax.

„Deci se suplimentează numărul de locuri în învățământul postliceal militar organizat de către Ministerul Afacerilor Interne cu 2668 de locuri, ceea ce va contribui la efortul nostru de a reduce deficitul de resurse umane cu care ne confruntăm”, a spus Lucian Bode.

Acesta a precizat că în prezent aproape 30.000 de posturi nu sunt ocupate la nivelul MAI.

Ministrul a adăugat că îşi doreşte ca numărul celor care intră în sistem „să fie sensibil egal” cu al celor care se pensionează, arătând că au existat ani în care s-au angajat 5.000, dar au plecat 12.000 de persoane.

„Eu îmi doresc un număr cât mai mare de cadre să intre în Ministerul Afacerilor Interne, pentru că am crescut cifra de şcolarizare, aşa cum aţi văzut, şi la şcolile postliceale şi la Academie. Îmi doresc ca şi în acest an să avem cele 5.000 de posturi recrutare din sursă externă, cum am avut şi anul trecut. Anul trecut am avut în jur de 8.500 de persoane care au plecat din sistem şi am reuşit să aducem – pe lângă cei 5.000 de specialişti cu recrutare din sursă externă – şcoala, Academia, promoţia de la Academie. Şi am mai reuşit un lucru, am reuşit să aducem 2.000 de ofiţeri prin examenul de trecere în Corpul Ofiţerilor a agenţilor. (…) Eu îmi doresc să rămână cât mai mulţi în sistem, mai ales cei în jur de 45 – 50 de ani”, a spus el.

CITEȘTE ȘI: O importantă societate de pe platforma industrială a Slatinei face angajări. Ce se caută

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri