AcasăACTUALMinistrul de Externe al Ucrainei, la discuții, în Turcia, cu omologul său...

Ministrul de Externe al Ucrainei, la discuții, în Turcia, cu omologul său rus

spot_img

Ministrul ucrainean de externe Dmytro Kuleba a ajuns joi în Turcia pentru discuții cu ministrul rus de externe Serghei Lavrov, a anunțat ministerul său.

- Publicitate -

Kuleba ”și-a început vizita în Turcia, unde va lua parte la discuțiile privind încetarea ostilităților și încheierea războiului împotriva Rusiei”, a declarat Ministerul de Externe pe Twitter, potrivit Antena3.

Este prima întâlnire a celor doi miniștrii de la începutul ostilităților.


Până acum, discuțiile au fost purtate de echipe de negociere ale celor două țări și au avut loc în Belarus.

Discuțiile dintre Kiev și Moscova au dus la mai multe încetări ale focului temporare și la deschiderea unor coridoare umanitare pentru evacuarea rezidenților, dar Rusia a fost acuzată că a încălcat aceste acorduri.

Kuleba a spus, într-un videoclip postat pe Facebook, că așteptările sale sunt ”limitate”, deoarece Rusia menține o campanie brutală de bombardare și asediu în marile orașe ucrainene. Demnitarul a transmis că succesul discuțiilor va depinde de ”instrucțiunile și liniile directoare date lui Lavrov” de Kremlin.


”Nu pun mari speranțe în ei, dar vom încerca să profităm la maximum de discuții cu o pregătire eficientă”, a spus el. Aceste discuții ilustrează eforturile președintelui turc Recep Tayyip Erdogan de avea un rol de mediere încă de la începutul crizei.

”Lucrăm pentru a preveni ca această criză să se transforme într-o tragedie. Sper că întâlnirea dintre miniștri va deschide calea pentru o încetare permanentă a focului”, a spus Erdogan miercuri.

CITEȘTE ȘI: GORJ: Spitalul Târgu Jiu tratează refugiați din Ucraina

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri