AcasăACTUALMinistrul Cîmpeanu a anunțat că Educația va primi 6% din PIB

Ministrul Cîmpeanu a anunțat că Educația va primi 6% din PIB

spot_img

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, susține că sistemul de învățământ va primi primi un buget de 6% din PIB. Măsurile din legile educației care vor duce la creșterea cheltuielilor vor fi impuse treptat până în 2027.

Ministrul Sorin Cîmpeanu susține că este convins că educația va primi bugetul promis.

„Cu siguranță da (…) de la premisa asta am pornit construcția legilor”, a spus Cîmpeanu, la TVR Info, vorbind despre acordarea sistemului de educație a unui procent de 6% din PIB.


6% din PIB va fi bugetul educației în anul 2027, iar o creștere semnificativă a finanțării va fi chiar de anul viitor, a explicat ministrul Cîmpeanu.

CITEȘTE ȘI: Studenți din Turcia, Slovacia și Bulgaria, proiect despre fizica mediului la Universitatea din Craiova. Vor realiza un senzor pentru monitorizarea calității aerului

„6% din PIB, în momentul, de față echivalează cu 15% din bugetul general consolidat al statului român, pe cheltuieli. Asta înseamnă că statul român va investi în educație un leu din șapte. Acest 15% va fi un buget necesar, gradual, în anul 2027”, a explicat Cîmpeanu.


Ministrul a mai dezvăluit că de la profesori, elevi, părinți și ONG a primit 10.431 de amendamente pentru proiectul Legilor Educației. Acestea sunt analizate de o comisie din cadrul Ministerului Educației și eventual vor fi introduse în proiectul care va fi supus aprobării.

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri