AcasăPOLITICĂMinistrul Agriculturii, discuții cu ambasadorul Israelului despre extinderea sistemului de irigaţii și...

Ministrul Agriculturii, discuții cu ambasadorul Israelului despre extinderea sistemului de irigaţii și digitalizarea în domeniul agricol

spot_img

Ministrul Agriculturii din România, Adrian Chesnoiu, a discutat cu ambasadorul Israelului, David Saranga, despre intensificarea colaborării dintre cele două ţări în domeniul irigaţiilor şi despre acreditarea abatoarelor kosher. 

Dialogul celor doi oficiali a fost centrat pe intensificarea colaborării dintre România şi Israel în domeniul irigaţiilor şi al combaterii deşertificării, sectoare în care Israel are o vastă experienţă.

Ministrul Adrian Chesnoiu şi-a exprimat deschiderea pentru o colaborare în acest domeniu între specialiştii din cele două state, subliniind că sunt necesare lucrări de modernizare atât la nivelul infrastructurii de îmbunătăţiri funciare existente, cât şi pentru extinderea sistemului de irigaţii pe noi suprafeţe agricole.

„M-a bucurat deschiderea Excelenței Sale față de cooperarea la nivel de experți pe care o putem dezvolta în viitor, Israelul fiind un model de bună practică, cu experiențe notabile pe teme de interes precum irigațiile, combaterea deșertificării, protecția mediului sau cercetarea agricolă”, a precizat Chesnoiu.

Digitalizarea în sectorul agricol, colaborarea în cercetarea agricolă şi atenuarea efectelor schimbărilor climatice asupra agriculturii şi mediului rural au fost alte teme abordate în cadrul discuţiilor.

CITEȘTE ȘI: Ministrul Agriculturii, discuții cu ambasadorul Israelului despre extinderea sistemului de irigaţii și digitalizarea în domeniul agricol

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri