AcasăACTUALMinistrul Agriculturii, apel la calm: "Avem suficiente stocuri de ulei"

Ministrul Agriculturii, apel la calm: “Avem suficiente stocuri de ulei”

spot_img

Ministrul Agriculturii face un apel la calm şi asigură populaţia că există suficient ulei în stocurile din ţara noastră.

- Publicitate -

Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, a făcut anunţul care vine să îi liniştească pe români, dând asigurări că existe suficiente stocuri de ulei. De asemenea, vor fi demarate acţiuni de control în mai multe puncte comerciale pentru ca specula să fie suprimată din start.

“Panica prin anumite mesaje care au dezechilibrat liniştea populaţiei a dus la ceea ce se vede la televizor. Am transmis de atâtea ori public şi transmit încă o dată: România are stocuri suficiente şi de ulei brut şi de ulei rafinat să nu apară perturbări în piaţă.


Este evident că dacă o mare masă se duce într-un supermarket şi ia cantităţi mai mari decât au nevoie decât necesarul de consum, apar astfel de situaţii. Dar asta nu înseamnă că nu sunt stocuri.”, a transmis Adrian Chesnoiu, în direct la Antena 3.

Ministrul Agriculturii a făcut totodată un apel ca oamenii să consume şi să se aprovizioneze raţional şi să nu cadă pradă panicii din cauza zvonurilor de pe reţelele de socializare.

Nu avem motiv de panică – a susţinut, încă o dată, Adrian Chesnoiu, explicând că existe stocuri şi la nivelul rezervelor de stat şi în magazine.


“România este o ţară care produce şi cereale şi alimente, astfel încât să nu apară dezechilibre.” – a asigurat ministrul.

Şi purtătorul de cuvânt al guvernului a intervenit sâmbătă dimineaţă cu o declaraţie menită să alunge temerile românilor.

„România are suficiente stocuri de alimente și produse neperisabile. Autoritățile sunt în contact permanent cu retailerii”, a declarat, sâmbătă, Dan Cărbunaru.

CITEŞTE ŞI: Cozi în magazine pentru ulei. Mesajul Guvernului despre stocul de alimente

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri