AcasăACTUALMinistrul Agriculturii anunţă linii de finanţare pentru fermieri

Ministrul Agriculturii anunţă linii de finanţare pentru fermieri

spot_img

Ministrul Agriculturii a anunţat, joi, un plan împreună cu ministrul Energiei care presupune linii de finanţare către fermieri. 

- Publicitate -

“Nu pot susţine scoaterea terenurilor productive din circuitul agricol pentru realizarea unei investiţii care să nu aducă plus valoare.

Dar susţin investiţii care să aducă valoare adăugată, să creeze noi locuri de muncă.


Am făcut nişte paşi concreţi: împreună cu ministrul Energiei, Virgil Popescu, avem un plan prin care o parte din banii destinaţi investiţiilor în energie regenerabilă, mai ales parcuri fotovoltaice, să le putem finanţa în perioada următoare prin linii de finanţare către fermieri.

Activitatea agricolă beneficiază de un atu important, fermele zootehnice au suprafeţe mari care se pretează pentru astfel de investiţii.

Cred că trebuie să utilizăm cât mai bine şi oportun resursele de care dispunem.


Schimbările climatice dau peste cap rezultatele obţinute de fermieri.

„Sperăm ca la final de an să demarăm primele call-uri pentru a putea avea rezultate”, a spus ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Adrian Chesnoiu, joi, la conferinţa organizată de  Antena 3.

 

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri